Åh kvällssol i köket! Nu kan man äntligen fotografera sina middagar i naturligt ljus igen. Jag tänkte fira med ett recept jag lagar en hel del men aldrig tillägnat ett eget blogginlägg. Man vill ha ordning och reda i sitt bloggarkiv så att nästa gång jag äter det kan jag länka tillbaka hit. Så! Nu ska vi laga salviapasta med brynt smör. Några ingredienser behövs knappt och det är så gott att risk att ramla av stolen finns. DU BEHÖVER Tagliatelle eller annan pasta du gillar Parmesan (fast jag tog västerbottenost denna gång pga påsk! Tips) En rejäl bit smör (en pingisboll/tablettask per person) En tjejnäve salviablad per person En nypa chiliflakes (valfritt) 1. Bryn den rejäla biten smör i en kastrull tillsammans med finhackad salvia och en nypa chiliflakes. Hur man bryner smör: Vispa smör på hög värme tills det doftar mycket starkt av smörkola. 2. Flytta från plattan. Lägg i några hela salviablad. Fritera krispiga i nån minut eller två. 3. Ta ur de stora bladen och lägg på hushållspapper och låt torka. Vi ska dekorera med dom sen! 4. Blanda det brynta smöret med nykokt pasta, nån halv deciliter pastavatten och riven parmesan (eller i mitt fall, västerbottenost). Smaka av med salt och peppar. 5. Servera med hela salviablad på toppen. Till mig? Men åh va gott taaack