Välkomna tillbaka till SANDRA TESTAR. Idag ska vi göra något jag velat prova ett tag: baka egna tortillas. För det behöver man en tortillapress. Hur fina är inte tortillapressar? Otroligt fina om du frågar mig. Dessa ingredienser behövs för att göra majstortillas (ca 10 stycken): 200 gram majsmöl 2,5 dl ljummet vatten En tesked salt En skvätt olivolja Min mataffär hade bara det här majsmjölet från Risenta. I recepten jag läste stod det att man skulle använda nåt speciellt tacomajsmjöl men mi scusi mi scusi signor hur hittar man ett sånt, detta fick duga. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda tills degen är fast och inte för blöt. Låt vila i en kvart under kökshandduk. Under tiden kan du skära det du vill ha i din taco. Jag har mest bara en massa grönsaker tillsammans med lime och habanerosås för det tycker jag är nom. Oj, det hann bli solnedgång innan jag skurit klart! Men här har vi: selleri, tomater, chili, koriander, granatäpple och avokado. Rulla degen till större köttbullar. Lägg plast över och under och pressa i tortillapressen. Stek sen på hög medelvärme i en torr stekpanna på båda sidor tills de får fin färg. Nej men. Var jag sämst i Sverige på att göra egna tortillas? Sämst i VÄRLDEN kanske. En katastrof. Var det på grund av att jag inte hade rätt mjöl? Var det för att degen var för blöt? Var det helt enkelt för att jag inte hade nån feeling? Ingen vet. Men dessa torra små scones-smakande plattor var verkligen ingen hit. Och så här kan det se ut i köket när man verkligen ANSTRÄNGT sig för att få nån himla tortilla fin. BETYG 1 av 5 + Jättefin tortillapress! - Allt annat. Vilket haveri. Blött, kladdigt och sen torrt och inte särskilt gott. Vet ni vad som är gott? Santa Maria small tortillas i 8-pack. Dom älskar jag. Tidigare Sandra testar: Sandra testar lashlift Sandra testar chips-ramen Sandra testar ögonfransserum Sandra testar spray-on nagellack ⭐️