I måndags lagade jag en så utmärkt sötpotatissallad som jag hittade genom pinterest. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig till er! Modifierade grundreceptet och la till lite så att det blev mer som en måltid och inte bara en side. Du behöver för tre personer: 4 stora sötpotatisar Ett halvt granatäpple Purjolök 2 tomater En halv paprika En näve pumpakärnor Ett halvt paket fetaost Ett paket färsk spenat Prosciutto (valfritt) Sätt ugnen på 200 grader och skala sötpotatisen. Sötpotatis smakar inte om vanlig potatis utan är sötare och liknar mer butternutsquash eller pumpa. Skär sötpotatisen i fyrkanter, lägg på en plåt med bakpapper och salta, peppra och ringla över olivolja (mycket). In i ugnen i ungefär 25 minuter. Medan du väntar på sötpotatisen kan du skära purjolöken och tomaterna och paprikan i bitar. Dela på granatäpplet och dela sedan igen så att du får fyra delar. Vi ska använda två av dem. Ena delen plockar du ur kärnorna på och i den andra kramar du ur juicen. Jag la kärnorna i min knytnäve och pressade så saften rann ut. Det blir ungefär två matskedar juice. Den ska du göra dressingen på! Salladsdressing: 2 matskedar granatäpple juice 2 matskedar rödvinsväger 2 matskedar olivolja 1 matsked honung Salt & peppar Rosta pumpakärnorna i en stekpannan. Man rostar genom att ha stekpannan på hög värme och ingen olivolja och sedan rör du om hela tiden och när det börjar lukta gott och lite som rostat bröd är de klara. Fräs spenat i en stekpanna med salt och olivolja i ungefär 30 sekunder. Ta ur sötpotatis när den är mjuk, lägg på ett fat och lägg sedan på paprika och tomater och purjolök och spenat. Strössla över pumpakärnor och granatäpple och fetaost. Ringla över dressingen. Vi hade ett paket prosciutto i kylen som höll på att gå ut så det la vi runt salladen. Ät upp! Här är originalbilden från receptet jag hittade. Man ser ju hur gott det är. . Translation. 3 days ago I made this sweet potato salad with pomegranate and feta cheese. Sooo good! Here's the original recipe.