Idag når vi det sjunde receptet i serien där jag lagar klassiskt italienska pastarecept. Den här gången en typisk italiensk snabbmatsrätt. Tar lika lång tid att laga som pastan kokar. Spaghetti al olio, aglio e peperoncino - är vad det heter. Du behöver för två personer: Spaghetti, en god olivolja, en näve persilja, en-två vitlöksklyftor, en matsked chiliflakes/torkad chili, lite parmesan (om man vill, vissa recept skippar osten). Det är allt! Koka upp rikligt saltat vatten och lägg i spaghettin när det kokar. Skär vitlöken i tunna slantar och bryn på låg medelvärme i mycket olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Det är viktigt att vitlöken inte bränns vid. Bränd vitlök är superäckligt. När pastan är klar, vänd ner den i stekpannan tillsammans med två-tre matskedar av pastavattnet och persilja. Rör om så allt mojsar (ursäkta vidrigt ord) ihop sig, smaka av med salt och peppar. Servera genast med lite parmesan och ytterligare persilja på toppen. Ät genast! Så enkelt, men gott. Tidigare pastaklassiker jag lagat: Raviolo al uovo Pasta al limone Fagiolini e patata al pesto Spaghetti alla puttanesca Cacio e pepe Pasta pomodoro ?