Det var för länge sen jag lagade en italiensk pastaklassiker, men idag är det dags. Perfekt söndagsmiddag. Tar en och en halv timme att laga men du behöver inte göra någonting under tiden egentligen. Kolla på en tv-serie räcker. Vi ska laga spaghetti con pomodorini al forno vilket är körsbärstomater i ugn. Ugnsrostade lääänge så att varje tomat blir som en liten intensiv smakbomb. Du behöver Körsbärstomater Olivolja Havssalt Socker Basilika Chiliflakes Spaghetti Parmesan Sätt ugnen på 125 grader. Dela körsbärstomaterna i halvor. Lägg i en ugnsfast form och blanda ihop med olivolja (snåla ej), en nypa socker, havssalt, hackad färsk basilja och chiliflakes. Rör om och ställ i ugnen i en och en halv timme. När det är en kvart kvar, koka upp spaghetti. Blanda sedan de ugnsrostade tomaterna och den goda såsen som skapats i ugnen tillsammans med nykokt al dente spaghetti. Toppa med färsk basilika och parmesan och ät upp. Tidigare pastaklassiker jag lagat: Pasta alla carbonara Spaghetti al olio aglio e peperoncino Raviolo al uovo Pasta al limone Fagiolini e patata al pesto Spaghetti alla puttanesca Cacio e pepe Pasta pomodoro