En finfin och vårig pastarätt som tar ungefär 10 minuter att svänga ihop! Du behöver för fyra personer: 500 g Spaghetti En tärning grönsaks- eller hönsbuljong (jag använde höns) En vitlöksklyfta (gärna färsk) 2 dl parmesan Ett ägg Kronärtskockor på burk (ca 1/3 av burken) En rejäl näve valnötter En halv färsk chili Svartpeppar Salt Olivolja Såhär gör du: 1. Koka upp pastavatten. I med buljongtärning. 2. Dela valnötter i två, tre delar med handen och rosta dem i en stekpanna tills de får färg. Man rostar genom att steka på hög värme utan olja och röra ofta. 3. Finhacka vitlök och chili. Skär kronärtskockan i större delar. Riv 2 dl parmesan. 4. Koka pasta. 5. När pasta kokan klart (obs viktigt att den är al dente annars faller rätten), i med den i en stor skål. Häll över ungefär tre - fyra matskedar av pastavattnet. 6. Blanda i kronärtskocka, chili och vitlök, 2 dl riven parmesan, ringla över olivolja, och salta och peppra rikligt. Knäck i en rå äggula och blanda bland blanda. 7. Klart att servera! . Translation. Chop 1 clove of garlic, half of a chili, and grate 2 dl of parmesan. Mix with al dente spaghetti, a third of a can artichokes (dice them a bit before), olive oil, roasted walnuts and salt & pepper.