Viktigaste pastatillbehören? Med vitlök, en god olivolja och parmesan kommer du långt. Bra vardagspasta? Spaghetti med räkor och pomodoro. Färsk eller torkad pasta? Torkad är godare tycker jag pga mer al dente. Men det är ju också såklart väldigt roligt att göra sin egen pasta. Pastarätt att imponera med? Vongole! Enkelt men alltid så gott. Kan även rekommendera denna mac&cheese med hummer som jag lagade tidigare i år. Ett otippad pastarecept? Märgbenspasta. Om du äter kött, laga detta nån festlig gång. Hur kokar du din pasta? Förut kokade jag alltid med en buljongtärning men blev bannad av pastasnobb så nu kör jag rikligt saltat vatten istället. Ska smaka som havet. Bästa och sämsta pastaformen? Bäst gillar jag bandpasta, som exempelvis fettuccine. I kortare format är jag ett fan av rigatoni. Sämst är penne och fusili. Så tråkiga. Värsta pastamisstaget man kan göra? Koka pastan för länge. Man får inte. Det är så ogott. Bra pastaställen där du bor? Pane Vino i Zinkensdamm, Nostrano på Mariatorget, La Vecchia Signora vid Nytorget och Il Tempo vid Slussen. ❤️Södermalm❤️ Vilken kändis vill du bjuda på pasta? Noll procent sugen att bjuda en kändis på pasta. Men kanske någon gullig kille mot senhösten som ger mig många pastakomplimanger. Matlagningskomplimanger är jag svag för. Eller hoppas att jag vill det sen i alla fall, det är ju viktigt att tänka framåt och positivt och blablablaålpzäflvöqäwijlndvs En bra pastarätt för säsongen? Då vill jag tipsa om min kantarellpasta samt min saffranspasta med jordärtskockor! ? lista från vegokäk