Jag bakade ett bröd nyligen, ett bröd som jag brukar baka då och då.Senast jag skrev om det i bloggen var 2017, men det var på tiden med en påminnelse kände jag.Det är löjligt enkelt och blir väldigt gott och snyggt. Börjar ni idag har ni söndagsbrödet kirrat imorgon! Du behöver torrjäst och mjöl. That's it.Sedan kan du smaksätta med valfri smak, själv tog jag hasselnötter och rosmarin. Hasselnötterna mortlade jag något och rostade i en torr stekpanna. Rosmarinen finhackade jag. Såhär gör du:Blanda 7 deciliter mjöl i en bunke tillsammans med en halv tesked torrjäst. Plus några nypor salt.Addera 3,5 dl vatten, plus din smaksättning om du har någon. Joxa ihop.Låt allt jäsa i rumstemperatur under plast i 12 till 18 timmar (jag lät det stå under natten). Nu är det en ny dag! Sätt ugnen på 230 grader. Ta fram en gjutjärnskastrull. När ugnen är redo, ställ in kastrullen där i en halvtimme. Lägg degen på en bädd av mjöl. Den är superduperkladdig, men försök göra den något sånär rund. Jag la min deg på en handduk och sedan skvimpade jag runt den så den blev ganska rund. Det är inte så noggrant!Ta försiktigt ur (den väldigt varma) kastrullen ur ugnen och lägg i degen när halvtimmen har gått.Ställ tillbaka deg + kastrull i den varma ugnen och låt stå där i en halvtimme. Öppna sedan och ta bort locket och låt stå i ytterligare en kvart. Nu är brödet klart. Ni ser ju vilken skorpa! Bjutiful. Ät direkt eller till frukosten imorgon. Slurp.