Jamen hej hörreni nu var det jag igen tillsammans med mat.se. Förra fredagen hade jag ingenting planerat så då bestämde jag mig för att bjuda tre kompisar på finmiddag. De fick inbjudan, dress code och jag lagade tre-rätters. Mat.se har lagt till en smart funktion där man kan göra sin kasse ekologisk och svensk. Ett enkelt och smidigt sätt att vara lite snällare mot naturen. Nu kommer recepten. Denna middag är helt vegetarisk (lakto-ovo), inte dyr och är foolproof. Alltså jag lovar, det här kommer du kirra även om du är en rookie i köket. Alla recept är för 4 personer. FÖRRÄTT: Kall grön ärtsoppa med ricotta En bra grej med kalla soppor är att man kan göra dom i förväg. Då behöver man inte stressa med maten när gästerna kommer. Grön ärtsoppa är fräscht och nom. Du behöver: 500 g ärtor (en stor hög ärtor som på bilden, jag gissar att det är runt 500 g) En gul lök Två vitlökklyftor En halv liter vatten En buljongtärning En ask ricotta Tryffelolja och valnötter för pynt Hacka lök och vitlök och fräs i kastrull tills den är glansig. Lägg då i ärtorna och fräs runt ett tag. Häll över en halv liter vatten + en buljongtärning och låt koka upp. Koka i tre minuter. Låt svalna lite grann, så den inte bubblar och ryker. Häll sedan i en ask ricotta, salt och peppar och mixa ihop allt. Ställ in i kylen tills det är dags att äta. Du kan ju äta den ljummen direkt såklart, det är också gott. Pynta den fin innan servering. Här med valnöt, basilika, chiliflakes och vit tryffelolja. Så gullig och god. VARMRÄTT: Smördegspaj med tomater och pesto Mot varmrätten. Denna paj ser mer avancerad ut än vad den är, praktiskt va. Du behöver: Färdig smördegspaj Ett gäng vackra tomater Pesto (Jag gjorde egen hemmagjord men köpt går ju också bra) Ostar du gillar. Jag tog provolone (mild) och parmesan (stark) Pinjenötter Sätt ugnen på 210 grader. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Pensla pesto över hela samt riv över ost. Ställ i ugnen i 25 minuter (men kolla till den då och då så att den inte bränns vid). Under tiden pajen står i ugnen, skär tomaterna. Ta ut pajen, strö över tomaterna så att de går fint i färgsskala. Strö över olivolja, havssalt och pinjenötter. Servera! EFTERRÄTT: Hallonfejkglass Mmmm den här efterrättsgrejen var min favorit när jag var liten. Har uppdaterat den lite för lite mer friskhet. Superenkel, jättegod. Ät den varje dag gärna. Du behöver: Frysta hallon (viktigt att dom är fryskalla) En ask creme fraiche En äggula Två matskedar socker En matsked vaniljssocker En tesked honung En passionsfrukt för dekorering Mixa alla ingredienser. Toppa med passionsfrukt. Servera direkt. MMMMM Så här såg jag ut en halvtimme innan min gäster skulle anlända. Just nu ger Mat.se nya kunder 200kr rabatt när man handlar för minst 500kr. Använd koden BEIJER bara! Rabatten håller till sista december. ?