Okej my loves. Nu är jag hemma från New York. Ursäkta radiotystnaden men blev så extremt förkyld på planet. Har sovit nästan 20 timmar sedan jag kom hem. Så trött på mitt usla immunförsvar. Hur som helst, i samarbete med Sveriges Bagare & Konditorer har jag ju haft en tävling här på bloggen i samband med Mack-SM! Ni hade chansen att rösta fram en favorit av de åtta finalmackorna och vinnaren skulle tilldelas en juryröst i finalen. Om någon missat kan ni läsa mer och kolla på alla mackorna i inlägg 1 och inlägg 2. Jag fick in megamånga röster, lite över 400 stycken närmare bestämt. Jag räknade ihop vem som vunnit (och plockade förstås bort upprepande ip-nr etc). Vinnaren som då ärades med en juryröst i Mack-SM var: Höstäpplen av Petter Oscarsson! Ett äppelbröd med konfiterad kycklinglårfilé, kycklingleverpastej, syrad rödkål, dillgravat äpple och pepparrotstekta kantareller. Grattis till juryrösten Petter. Den stora finalen var faktiskt igår och då kom Petter tvåa! Vinnaren i hela Mack-SM blev faktiskt min personliga favorit, nämligen: Susedalen av Johan Blidberg Surdegslantbröd med bondostomelett, skogspickles på torkade trattkantareller, rödlök och svartkål. Toppat med rökta hasselnötter och harsyra. Ni kan läsa mer om Mack-SM antingen på hemsidan eller på Sveriges Bagare och Konditorers insta. Translation. The official competition of Sweden’s best sandwich is now over. This year my readers could vote on their favorite and the one with the most votes counted as 1 jury vote in the actual final. "Höstäpplen" by Petter Oscarsson won and came on second placein the finale!