Grönsaker i mataffären smakar inte så mycket alls just nu. Men det finns knep att ta till för att skapa mer smaktryck. Exempelvis genom att göra syrad rödlök! Så friskt och gott att man glömmer hur vattniga tomaterna är för en stund. Det är svinenkelt att göra också. För 1 rödlök behöver du 1 dl socker, en halv dl ättikssprit och 1,5 dl vatten. Blanda ihop socker, ättikssprit och vatten i en kastrull, låt koka upp och svalna. Skär rödlöken fint. Lägg allt i en burk och ställ i kylskåpet i minst en timme, helst ett dygn. Jag orkade bara vänta en timme faktiskt. Men när timmen var nådd var rödlöken pangrosa! Så fin. Vad är det där svarta i burken? kanske någon tänker. Jo, det är hela svartpepparkorn, hade i några stycken, det kan man också göra om man vill. Syrad rödlök är gott till det mesta. Här i en sallad jag gjorde med grönkål, tomater, selleri, mozzarella, pesto och valnötter. Och en dressing på balsamvinäger, olivolja, dijonsenap och lite majonnäs. Man blir ju frisk bara av att titta på denna rätt? Syrad rödlök håller flera veckor i kylen och blir bara finare rosa hela tiden. Gör det ikväll vetja.