Nu ska vi laga mat. En vårig pasta med säsongsgrönsaker. Vit sparris och grön sparris. Samt - harsyra. Denna lila variant heter oxalis och finns bland örterna i matbutiken eller i blomaffären. Smakar syrligt, nästan som godis. Du behöver för två: Ca 7 st grön sparris Två vita sparrisar En schalottenlök En vitlök En halv citron Ett litet halvt paket grädde Parmesanost Oxalis Tagliatelle (4 knyten per person är bra tycker jag) Skär bort ungefär 4 cm på botten av den vita sparrisen och släng. Ta en potatisskalare och skala bort det översta skalet. Du behöver inte skala toppen, den är god som den är. Skär i lagom stor bitar. En halv tumme eller nåt. Koka i sju-tio minuter i saltat vatten. Bryt änden av den gröna sparrisen. Den går av där den ska. Skär sedan i bitar och fräs i olivolja och smör tillsammans med hackad lök, vitlök och citronzest av en halv citron. Addera sedan grädde och citronsaft av 1/4 citron och låt puttra ihop. Koka tagliatelle. Jag använde samma vatten som vita sparrisen. När det var fem minuter kvar av vit sparris la jag ner pasta så blev dom klara samtidigt. När pastan är al dente - vänd ner i stekpannan tilllsammans med vit sparris & ca tre matskedar pastavatten. Blanda ihop. Smaka av med salt och peppar. Riv ost, plocka harsyra från kvistarna. Pynta på pastan. Servera direkt och ät upp. Mmm!