Vi har temaveckor i mat hemma hos oss om någon på något vänster skulle ha missat det. Ofta (eller alltid tbh) är det Björns som lagar. Men under den senaste matveckan var det jag som stod i köket samtliga dagar. Temat var rätt och slätt allt sandra tycker är gott. Skrev en inköpslista på söndagen, gick och handlade och sen körde jag: Dag ett blev en av mina favoriträtter. Pasta al limone med räkor. Mataffären hade färska havskräftsstjärtar så de smörstekte jag i vitlök och hade med också. Mitt recept på pasta al limone hittar du här.Till det en grönsallad med kapris och en dressing på olivolja, vit balsamvinäger, dijonsenap, citron. Dag två var det storm och det enda rätta var grönsakssoppa. Med morot, purjolök, potatis, lök, dill och persilja. Tricket med en grönsakssoppa är att behålla stunsen på grönsakerna. Koka dom inte så mjuka så dom faller ihop! 5-7 minuter räcker gott. Och ploppa inte ner dom direkt i vattnet, utan smörstek dom i kastrullen och häll sedan över buljong. Serverades med gott bröd och labneh. Dag tre kanske inte den mest eftertänkta rätten, men jag ville bara äta olika saker som jag verkligen tycker är goda. Så här har du en skål med svartris i botten, till det körsbärstomater, mozzarellabollar, vitlöksstekt spenat, granatäpple, rostade hasselnötter och en green goddess dressing. Älskar mozzarellabollar så gulliga!!! Glömde lägga i svartkålen innan jag fota. Svartkål också, masserad i olja och salt. En slags vitaminkick när man inte sett solen på ett tag. Dag fyra, ytterliggare en favoritpasta: Sofia Woods misopasta. Har ni inte lagat denna har ni missat nåt i livet. Sprinklade över rostade hasselnötter och serverade med en grönsallad med mandolinade rädisor. Mmmmiso ❤ Finalen! Ytterligare bara massa saker jag tycker är goda i olika högar, tillsammans med våfflor denna gång. Våfflorna gräddar jag precis som vanligt men har lite salt i.Tillbehören var gräddfil, citron, tångkaviar, kapris, persilja, oliver, tomat, granatäpple, rödlök och räkor. Det var sandras matvecka det. Glad påsk.TIDIGARE TEMA-MATVECKORTacosInstagramTysklandKoreansk fusionFrankrikeItalienThailandÅttiotalTore WretmanMackorKylskåpstömningKorea