Dags för en ny temamat-vecka. Den här gången på ett koksbokstema. Björn lagade recept ur Ottolenghi Test Kitchen Shelf Love. Yotam Ottolenghi är en kock känd för att lyfta fram för allt vegetarisk matlagning, ofta med influenser från Mellanöstern.Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love är skriven av Ottolenghi tillsammans med hans team på Ottolenghi Test Kitchen. Boken ska inspirera till kreativitet i köket genom att visa hur man kan använda vad som redan finns i hyllorna hemma. Recepten är anpassningsbara och uppmuntrar till att improvisera och använda de ingredienser man har till hands. En bra idé på kokbok! MAGICAL CHICKEN AND PARMESAN SOUP WITH PAPARDELLESom det låter: en lite extra tillkrånglad men också extra god kycklingsoppa som också är en pastarätt. I grund och botten som vilken kycklingsoppa som helst dock. Koka buljong på en hel kyckling och vitlök och lök och låt koka i en timme eller så. Sen släng all gammal lök och alla ben och skinn men spara såklart på köttet. Sen, i med mer grönsaker och låt koka ihop med lite gamla parmesankanter. Tips från coachen: spara gamla parmesankanter i frysen till exempelvis tillfällen som detta. I slutet i med papardelle. Riv över mer parmesan. Verkligen supergott! Enligt receptet skulle man mixa hälften av de kokade grönsakerna och det gjorde B men han hälsar att det inte är så noga med det. Däremot är det gott också ha en skvätt citron i på slutet. GNOCCHI MED SUMAC-STEKT LÖKDet här var bara jättekonstigt. En stor hög med karamelliserad rödlök uppkryddad med sumac till stekt gnocchi, toppad med rostade pinjenötter. Tanken är väl att den umamiga karamelliserade sötheten i löken skulle binda sig fint med syran i sumac men nä det blev på tok för sött och surt på samma gång. Inget kul alls faktiskt.Men det ser rätt fint ut. RIS-KÖFTE I SPICY TOMATSÅSDet här var supergott. Men inte precis superlätt. Först skulle ris kokas och sedan knådas ihop länge och väl med lammkött, ägg, lite mjöl, lite indiska kryddor och helt sjuka mängder hackade färska örter, vi snackar alltså hela knippen av dill och koriander och persilja. Sedan, när riset och köttet och växterna blivit till en och samma smet skulle de rullas i bollar och kokas i en tomatsås som man också redan gjort vid sidan om. Ävem tomatsåsen var lite extra komplicerad med ett stort gäng indiska kryddor och dessutom torkade aprikoser.Kort sagt. Något av ett projekt. Men väldig praktisk och mycket god matlådemat att ha carbs och protein i en och samma boll. Det har nåt.Sen orkade inte B göra mer mat ur den här receptboken. För att utge sig själv för att vara "flexibel vardagsmat" med "grejer du har hemma" var det verkligen en bok som förutsätter att man har ett rätt avancerat kryddskåp och all tid i världen. TIDIGARE TEMA-MATVECKORIndisktTacosInstagramTysklandKoreansk fusionFrankrikeItalienThailandÅttiotalTore WretmanMackorKylskåpstömningKoreaSandraEn italiensk mattidningTacos del 2Koreanska grytorKål