Det är höst och temaveckorna är tillbaka! Björn lagar mat och jag äter. Säsongens första blev koreansk fusion - en blandning av Sydkorea och andra goda matkulturer: Kimchi-shakshukaShakshuka är en rätt som låter avancerad men är lätt. En mustig och kryddig tomatgryta från mellanöstern som man kläcker några ägg i och sen äter med ett bröd. Lägger man i kimchi, lite gochujang och sesamolja så blir det plötsligt koreanskt. Detta var mkt gott och wholesome! Tteeokbokki carbonaraTteeokbokki kallar koreanerna sina riskakor. De har en studsig konsistens som påminner om vingummin eller väldigt tjock pasta när man kokar dem. Och vad är den bästa pastan? Exakt. Carbonara. B följde Jonas Crambys recept. Han klickade också i lite extra gochujang för att göra carbonarasåsen lite spicy. Ultimat bakisrätt. Korean fried chickenTo be fair var denna med redan under koreatemaveckan i våras. Men det var den enda rätt jag verkligen önskade under temaveckan!! Kycklingvingarna fick bo i en filmjölksmarinad över natten för att bli äkta möra. Sen rulla i potatismjöl och fritera tills blir gyllenbruna – och sen fritera gång till. För att göra dem riktigt koreanska lägger man dem sen i en glaze. Det finns massa olika alternativ, denna gång gjorde Björn en stark. Serverades med selleri och blue cheese dip.Detta var det godaste jag ätit i år! Romersk pizza med kimchi och sidfläsk"Pizza al taglio" heter en romersk version av pizza som bakas som fyrkanter på stora plåtar. Perfa hemmapizza alltså. Pizzadegen tog en dag, då den fick stå och jäsa långsamt och vändas flera gånger. När det var dags att värma upp ugnen ugnsgrillade Björn också sidfläsk marinerat med sesamolja, gochujang och honung. På med vårlök och japansk kewpie-majjo. Klar! Bonusrätten: Tteeokbokki rosso med mozzarellaDet fanns riskakor kvar från carbonaran så denna rätt fick avsluta veckan. En vanlig tomatpastasås gjord på färska körsbärstomater men med riskakor istället för spaghetti. Det blir en krämigare sås om man har i en skvätt av pastavattnet (riskakevattnet alltså) efter riskakorna i såsen. MMMMM!Tidigare temaveckor:FrankrikeItalienThailandÅttiotalTore WretmanMackorKylskåpstömningKorea