"Nu blir det Tysklandsvecka!" sa Björn."Jaha" sa jag."Det blir gott, lovar" "Okej" WienerschnitzelTysklandsveckans första rätt började i klassisk stil med kalvschnitzel med ljummen potatissallad. Schnitzeln bankades ut i saluhallen så det var bara för B att doppa i mjöl och ströbröd och sen steka. Eller fritera kanske man ska kalla det. Man äter inte schnitzel så ofta, lika bra att vara riktigt generöst med oljan. Gärna med en liten klick smör i också. Tänk på att pannan ska vara i lite rörelse, så får schnitzeln de där fina vågmönstren. Man gör som man vill med tillbehör. Ansjovis är egentligen inte så värst tyskt men gott ändå. Korv med surkål och senapÄr detta ens matlagning kan man undra. Jo, det är det, för surkålen är hemgjord. Björn lättsaltade två kilo surkål, masserade och masserade och tryckte sen ner allt i en glasburk med lite kummin och enbär. Där fick den stå under en handduk i köket och bubbla och fräsa i en vecka innan den var klar. Oväntat lätt, hälsar B. FlammkuchenFlammkuchen är Tysklands svar på pizza och finns också i delar av Frankrike, då under namnet tarte flambée. Degen är den stora skillnaden, för den görs utan jäst och behöver inte speciellt mycket förberedelser mer än att knåda ihop vetemjöl, olja, äggula och salt och vänta en liten stund. Sen kavla ut och toppa med olika saker som känns goda och/eller tyska. I detta fall creme fraiche, lite stekt bacon, rödkål och salladslök. Sauerbraten med potatisknödel, rotkohl och äppelmosDet här var en enveckasprojekt som togs på stort allvar. Två kg fransyska fick ligga ihop med rödvin, rödvinsvinäger morot, lök, enbär, nejlikor rosmarin och timjan i EN VECKA i kylen och marinera. Och då var det enligt många receptböcker i kortaste laget. När den var klar brynte B den innan den fick hoppa tillbaka i grytan med spadet och koka i några timmar tills den blev en god, syrlig stek i en sötsur brunsås som reddes med lite grädde och brödet pumpernickel.Till det potatisknödel, som i princip är kokt potatismos, och rotkohl som är äpplen, rödkål och vin som fot koka samman.Det blev verkligen jättemycket mat så det var tur att vi bjudit min bror Grulle och hans tjej Nanna. Gott, och framförallt extremt julig rätt. Det var allt från mattemabloggen för denna gång! Tack B för bloggskrivhjälpen med hur allting tillagades ❤