Varannan vecka har vi temamatveckor här hemma, varannan vecka äter vi upp det som blev kvar av temaveckan. Min kille lagar maten som vanligt just nu, medan jag väljer en serie vi ska kolla på, tänder ljus och hänger med bebin.Förra veckan var det macktema. Jag fick välja första mackan och valde förstås... ... bahn mi! Vi köpte baguette i bageriet i Grillska huset och fyllde med det man ska: picklad morot, gurka, koriander, paté, chili och marinerad tofu med citrongräs. Resultatet mycket mycket bra. Dag 2 hade jag också önskat mig länge. För några veckor sen gjorde vi ett hummerklipp i franska frysmataffären Picard. Sen dess har två humrar legat och väntat. Nu fick de bo i två briochekorvbröd med smält vitlökssmör och persilja. Sedan hade Björn bestämt macka. Bookmakertoast med kött från Hötorgshallen med rå äggula och pepparrot. Det fanns bröd över från bookmakertoasten så den delade Björn på mitten dan efter och fyllde med en sallad nicoise. Då heter den pan bagnat, vi åt den mycket för ett år sen i Frankrike för det var det enda som såldes då alla restauranger var nedstängda i pandemin. Bra enda mat att äta. Sista dan firade vi av med smörrebröd på rågbröd. En med hemgjord skagenröra, en med rostbiff och dijonkräm och cornichoner och rostad lök och gräslök och pepparrot. Och förstås en kall tuborg grön. Mycket viktigt vi gick till systemet bara för de två.Ja det var slutet på en mycket bra mackvecka. Nästa vecka är det svensk-fransk bistro.