Då var det tid för ännu en italiensk matvecka. Vi kände att det var dags.Den här gången lagade B all mat med inspiration ur denna kokbok, Old World Italian av Mimi Thorisson. En toppenbok om man är sugen på att laga traditionella italienska rätter (framförallt pasta) Den första rätten han gjorde kanske var min favorit på hela veckan. Trofiepasta med vitlöksstekt savojkål och färska körsbärstomater. Vi gick till Hemköp på Birger Jarlsgatan för de har en otrolig skaldjursdisk och vi har mycket tid. Så blev det vongole. Två dagar på raken till och med för de fanns bara kilovis vongolemusslor. Den tredje rätten lagade jag, hör och häpna. En märgbenspasta. Man har märgbenen i ugnen till de börjar fräsa och sedan gröper man ur och blandar med nykokt pasta. Veckans lyxigaste rätt: ragu gjord på fänkålssalssicia med saffran och kanel och hemgjord saffranspasta. Ett märgben åkte i ragun med så den blev extra rund i kanten. Som vanligt med ragu lagades dubbel sats som vi fryste ner. Den hälsade på flera kvällar nästan direkt pga god. Och så till sist en tomatsås där huvudingrediensen skulle vara olivolja snarare än tomat. Perfekt fotoglans.