Matlåde-säsongen är igång! Genomsnittet för en lunch vid mitt kontor är runt 140 kronor. Det är som att kasta pengar i soptunnan. Målet är att försöka ha matlåda tre dagar av fem denna höst. Här kommer 5 matlådetips. Här ovan ser ni ett recept som jag har lagat i flera olika versioner sedan jag lagade det första gången. Det är Molly Baz recept på köttbullar med massor av dill i, med ett ris med bland annat pickles och pistagenötter. Serveras med salt yoghurtsås. Receptet hittar du här. Köttbullar är väldigt bra i matlådor tycker jag, för man kan göra många på kort tid i ugnen. Förra veckan lagade jag en version av Mollys recept med svartris och blancherad broccoli. Att ha dill i köttbullar är verkligen ett starkt tips!! Mums. En annan vecka nyligen gjorde jag en slags variant på shakshuka. En tomatsås på färska tomater, krossade tomater, aubergine, lök & kapris. Lät koka ihop tills den smakar kryddigt och gott. Sedan knäckte jag i fyra ägg. Blev fyra matlådor där varje matlåda hade 1 ägg i sig. Serverade med lime, tortillabröd och på toppen massor av koriander och salladslök. Här har Björn gjort köttbullar på lamm med ris i. Serverades med en indisk-inspirerad gryta. Receptet finns i vår mat-temavecka Ottolenghi. Här också en matlåda signerad Björn. En mustig kycklingbuljong som man häller över kyckling och grönsaker. Receptet finns överst i detta inlägg. På söndag är det min tur att göra matlådor för nästa vecka. Då blir det nog kycklingbuljongssoppa! Liknande inlägg: Matlådor februari 2024Matlådor augusti 2023