Tjongar förbi ett snabbt tips här på måndagseftermiddagen - tonfiskröra. Svalkande, gott, enkelt samt att inga kastruller eller stekpannor behövs. Creme fraiche, grekisk yoghurt eller gräddfil är gott i tonfiskröra. En klick majo kanske. Men inte enbart majo, fy satan vad äckligt det blir då. Jag fick ett bud med Plantis veganska creme fraiche så körde på den. Den var frisk och syrlig. Utöver det hade jag tonfisk på burk, grönkål, selleri, chili och rödlök. Finhacka allt och blanda tillsammans med salt och rejält med citronsaft. Jag serverade min tonfiskröra till mig själv med nykokt vit sparris, stekt svamp och slantar av rädisor. Och sprinklade lite frön över. Supergott blev det. Sparrisen tar cirka 15 min att koka, men längre än så tar det ej att laga detta. Jag rullade in resten av röran i två tunnbröd för att äta till lunch dagen efter. Perfekt som matlåda. Att rulla in olika röror, caprese, halloumi med grönsaker eller korv i tunnbröd är en väldigt tacksam matlåda. Är röran blöt kan det vara smart att packa in röra för sig och bröd för sig och bygga ihop dagen efter. Jag gjorde det kvällen innan pga allt för bloggen. Avsluta alltid med godis!