Jag har tre nya kokböcker hemma. Kokböcker funkar lite som tidningar gjorde förut tycker jag. Bäddar ner mig med en i sängen och gör taxöron där jag hittar inspiration. Jag följer sällan recept exakt men samlar på mig idéer och längt. Har inte sällan storslagna planer som slutar med att jag lagar pasta eller tacos ändå. Men jag tror att det inte gör så mycket? Känslan att man ska göra något är nästan likadan som att faktiskt göra nåt, så det blir kanske samma tillfredställning i hjärnan oavsett. Obs detta är inte fakta, jag bara pratar på här nu eh. Ursäkta halvkassa bilder, det var så märkligt ljus i mitt kök den dagen, förstod inte vilken kamerainställning jag skulle ha. Soppa, potage & buljong av Tommy Myllymäki utkom förra året. Jag tänker att den här boken kommer uppmuntra mig att köpa en frys. Göra storkok på buljong, frysa in och alltid ha goda grejer redo. Jag har en plan i höst och det är att äta många olika sorters goda soppor tillsammans med grilled cheese. Perfekt höstgrej. Japanska Bakverk av Ai Ventura är nyss utkommen. Du kan laga all slags emojimat hemma! Gulliga japanska rulltårtor, cheesecake och mochi. Supertydliga how-to-beskrivningar ?? Vegansk husmanskost av Gustav Johansson, bakom bloggen Jävligt gott. Kroppkakor! Måste måste laga detta helst nu genast. Boken är redan helt bucklig för den råkade ligga framme när jag bakade en annan grej, ursäkta boken. ?