Förra veckan var jag hemma i Stockholm och lagade således en del mat. Mat är ju mysigt att läsa om, särskilt nu när allt är så färgglatt, så häng med. I måndags ville jag ha grönsaker. Det blev svenska morötter, bondbönor, rädisor, tomater. Bondbönorna fick hänga i olivolja, salt och vitlök en stund. Sedan stekte jag bönorna tills de blev mjuka och goda (ganska länge på låg värme). Kokade morötter kanske fem minuter och åt med mycket smör. Stekte upp morotsblasten till knaprig i olivolja, salt och chili (smakar gott, som persilja) och av rädisorna och tomaterna gjorde jag en caprese. Som en mini-buffé. På tisdagen var det taco tajm finally. Gjorde en bricka av allt jag hade hemma: kräftstjärtar, avokado, tomater, rädisa, rödlök, gurka och taco-ost. Plus lime och habanerosås. Man måste inte alltid äta kul såklart. På onsdagkvällen åt jag resten av kräftstjärtarna direkt ur burken och två Njalla med hushållsost. Sedan åt jag ute alla andra dagar (torsdag = Bleck, fredag = Katarina Ölkafé, lördag = Bar Agrikultur, om nån undrade). Men på söndag lagade jag en pasta till mig själv. Använde bucatini (som tjockare spaghetti med hål i), bacon, rostade valnötter, citronzest och en skvätt citronsaft, schalottenlök, en vitlöksklyfta och parmesan. Toppade med persilja mmm den blev mycket mycket god och carbonaralikt. Slut på historien om min matvecka.