Är ni en sån som utmanar er själva när ni äter på favoritrestaurangerna, eller beställer ni samma sak om och om igen? Själv är jag en riktig trygghetsnarkoman som sällan rör mig utanför min comfort zone. Såg den här tråden i gruppen "Vad blir det för mat" på Facebook. Vilken otroligt bra bloggidé tänkte jag och snodde rakt av. Vad man äter på snabbmatskedjan och klassiska restaurangtyper. McDONALD'S Fyrpack nuggets, en cheeseburgare med extra cheese och en kolsyrad vatten.Bubblare: mjukglass med kolasmak, banan-milkshake, pommes med elmaco-krydda⏤ Jag äter på McDonald's flera gånger i månaden och har en standardbeställning. Är jag bakis adderar jag lite extra, därav bubblare.BURGER KINGKing Jr. Cheeseburger, Fyrpack lökringar, Cola Zero⏤ Burger King låg tidigare i Gamla Stan och då åt jag här då och då. Nu blir det mer sällan. Burger King har sås i alla sina burgare och jag gillar inte sås, därför blir det en klassisk liten burgare. Lökringar alltid!!MAX Sundae med strössel och pommes⏤ Är inget stort fan av Max hamburgare, men om jag är med ett sällskap som ska beställa nåt här, så kör jag alltid deras goda mjukglass och deras krispiga pommes.711HOTBITE i bröd med stark senap och rostad lök⏤ 711 ligger typ 30 meter från där jag bor ,så det blir en och annan korv. Senast i lördag faktiskt.KORVKIOSKEn french hotdog utan sås. Med stark lammkorv, utan ketchup och senap.⏤ Jag och Björn åt korv på stan varje lunch under hela föräldraledigheten. Detta blev slutligen min standardbeställning. En stark korv i baguette utan sås (eftersom såsen bara lägger sig längst ner, och för att jag inte heller brinner för sås)INDISKTChicken Tandoori Tikka Sizzlar. Naanbröd. ⏤ Beställt samma sak på indiskt restaurang sen jag var liten. Knallröd tandoori-kycklingfilé som serveras i en sån rykande järnplatta med krispig lök och paprika. KINESISKTChili Kyckling (torrstekt kyckling lätt friterad med chili och szechuanpeppar.)Fiskdoftande Aubergine (aubergine i en sås med sötsur, stark smak)Kinesisk gurksallad.⏤ Kinamats-älskaren Björn uppade min standardbeställning sen vi blev ihop. Nu beställer jag alltid samma sak. Kyckling så stark att det surrar på tungan, aubergine dränkt i umamitung sås och krispig stark gurksallad. Bubblare är pekinganka. ITALIENSKTVongole eller Frutti di Mare⏤ Äter jag på en klasssisk italiensk restaurang blir det självklart pasta. Finns skaldjur på menyn slår jag alltid till på det.THAIKIOSKENFried rice med räkor eller thaisallad (som är en ljummen stark sallad med stora krispiga bitar av grönsaker).⏤ Äter inte så ofta thai, men hämtar Björn på thaikiosken intill när vi är på kontoret är detta min beställning.TACO BARFyra soft tacos - två "Original" men med kyckling, och två "Pink" men med kyckling. "Original" innehåller guaca, ost, rödlök och koriander. "Pink" innehåller feta, picklad lök och rödkål.⏤ Taco Bars små tortillas är oväntat fräscha och kostar 37 kronor styck. SUNKPIZZERIAPizza med lök, ananas och räkor. Beasås vid sidan av. Pizzasallad givet.⏤ Har pizzerian även burksparris åker det givet på.FINPIZZERIAMargherita oftast. Ibland vit pizza, gärna med tryffel.⏤ Så enkelt som möjligt är min melodi när brödet står i centrum.Nu kommer jag inte på fler snabbmatskedjor och restaurangtyper där man oftast har en standardbeställning. Däremot blev jag väldigt hungrig nu.