När jag var liten åt vi varma mackor till middag titt som tätt. Som alla andra människor i min generation anar jag. Med skinka, ost och senap. Perfekt vintermat ändå, snällt och tryggt. Men inte behöver man ju skaffa ett mackjärn, det går ju lika bra att göra mackor i ett våffeljärn. Om man då har ett sånt, jag älskar mitt! Här kommer en svingod varm macka som jag gjorde i helgen. Du behöver för två eller en svinhungrig: 4 runda polarbröd (perfekt våffelstorlek) 1 mozzarellaboll En halv gul lök Två nävar grönkål Basilika Stek lökskivor och grönkål mjukt i olivolja. Montera mackor. Mozarella, grönkål, lök, och basilika. Smöra rikligt och lägg ännu en polarkaka som lock. Grilla i smörat våffeljärn på medelvärme i några minuter. Servera genast. Kanske med ett stekt ägg till? Så gott. Samt fint med våffelmönster. ? Fler recept med våffeljärn? Våfflor på bönor och parmesan Morotsvåfflor med kräftstjärtar och turkisk yoghurt Grilled cheese-baguette med skagenröra Kokosvåfflor med mango och chilistekt shimejisvamp