Igår kväll funderade jag på om man kunde göra våfflor på vad som helst? Hade stora vita bönor i skafferiet och bestämde mig för att prova. Och det inte bara funkade - det blev gott också. Så, här kommer ett recept. Jag använde en förpackning vita bönor (alltså såna här) och mixade tillsammans med nån matsked olivolja, salt, en näve parmesan, en riven vitlöksklyfta och kanske en tredjedels förpackning gräddfil? Svårt med mått tycker jag, höftar mest. Jag mixade detta slätt. Rev sedan ner en halv morot i smeten som jag hittade i kylen, men det är ju inget måste. Tjockleken på smeten ska kännas typ som tjockare yoghurt, om ni är med? Detta blev 4 våfflor. Jag hade våffeljärnet inställt på medelvärme och smörjde in det rikligt med smör! Medan bönvåfflorna gräddades stekte jag champinjoner, grönkål, vitlök, chili och massa purjolök i en stekpanna. Samt plockade fram lite olika toppings jag tänkte kunde passa och som jag hade hemma: oliver, kapris, picklad rödlök och persilja. Fascinerad över att det ens blev en våffla. Så kul ju. De blir liksom inte lika fluffiga som old school-våfflor, men smakar liknande som parmesankex. Och parmesankex gillar man ju. Två våfflor per person tror jag är lagom, de var otippat mättande. Toppade med alla ingredienser, gräddfil och lite pesto. Tror även att de skulle va goda som minipizzor med tomatsås och mozzarella, eller som en annan slags macka med räkor, löjrom och gräddfil. Eller vad man än får feeling för, öppna kylen och kör bara. Ett annat slags sätt att äta bönor på helt enkelt.