å jag e så sugen på langos så att det är helt sjukt. langos finns ju typ inte i stockholm. jag kan bara komma på ett ställe och det är gröna lund. men man borde ju kunna laga det. Från Susning.nu: Langos (uttalas ungefär lang-gosh) är ett halvsegt, friterat tunt bröd som bland annat serveras penslat med vitlök och vinäger eller med gräddfil och bacon på. Går att köpa överallt i Ungern, i en del gatukök och vid många evenemang som musikfestivaler och "stadsfester". Recept: 25 g jäst 3 dl vatten (ljummet) 1 stor kokt potatis (riven) 1 tsk salt 7 dl vetemjöl 1 dl mjöl till utbakning olja till fritering (ca 7 dl) Fyllning: Crème fraiche / gräddfil Lök (hackad) Stenbitsrom (röd/svart) Räkor Pressad vitlök utrörd i vinäger Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg. Jäs degen i 35-40 minuter. Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa. Jäs dem ca 10 minuter på väl mjölat bakplåtspapper Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna. Fritera brödet någon minut på varje sida. Fyll med gräddfil/creme fraiche, hackad lök, riven ost, stenbitsrom ev räkor. Kan någon laga detta till mig? /sandra