Här kommer den sista dagen jag dokumenterade från New York. Det fick bli genom mobilen och dagen var en måndag. Såg ut såhär i Jennys och min badrumsspegel. Gick ner till hotellets restaurang och beställde en avokadomacka med rostade tomater och pocherat ägg, grapefruktjuice och en kaffe till frukost. Sedan begav vi oss ut på stan. Målet var East Village. På vägen gick vi in i min mysigaste bokaffär McNally Jackson Books i Nolita. Fotade en anteckningsbok av David Shrigley men köpte en japansk kokbok. Eller alltså den var på engelska men maten var japansk. Ni får se sen! Planen var att hänga i East Villages vintagestråk mellan första och andra avenyn, men typ alla ställen hade bytts ut mot smoke shops. Halvkul, vi var inte helt taggade på att köpa bongar och e-cigg. Hittade några second handbutiker i alla fall och rotade runt. Sedan var det dags för luuuunch tillsammans med Devi och Martin. På Momofuko Noodle Bar ? Ofta önskar jag när jag är på semme att man var evigt hungrig och kunde tillbringa dagarna med att hoppa mellan restauranger. Trist att det inte funkar så och att man blir mätt :'( Vi beställde baos med shitakesvamp till förrätt. Och ramen till varmrätt. Detta är livets ramen. Till efterrätt åt vi fermenterad kikärtsmjukglass med honungsrostade solrosfrön. Smakade mest vanilj om jag ska vara ärlig, men var god. Efter lunchen gick jag och Jenny och gjorde manikyr. Tog blått pga finaste färgen. Ser ni ärret på mitt pekfinger förresten? Det fick jag 2014 när jag var tipsy och skulle snitta blommor. Borde kanske ha sytt det, men är ju i och för sig coolt med ärr. (Bildbevis från 2014 på plåstret) Efter manikyren flanerade vi runt på exceptionellt gulliga gator i skymningen. Sedan var det kväll! Dags att göra stan. West Village närmaste bestämt. Vi gick till speak-easy baren Employees Only med Christian för att dricka drinks och äta ostron. På väg till middagsstället passerade vi min gamla port där jag bodde. Var tvungen att föreviga med ett foto! En annat tid, ett annat liv. Kan känna mig nostalgisk kring det, men saknar det inte. Att bli frilans och sluta jobba med reklamen är det bästa jag gjort i mitt liv. Vi hade bokat bord på Cotenna, en liten italienare längre upp på samma gata. Vi beställde allt som lät gott på menyn och delade på. Grönkålssallad med parmesan och mandlar, prosciutto, gnocchi med tryffel, köttbullar med tomatsås och räkor i chili. Sedan gick vi till Blue Ribbon Bar som ser ut som en liten koja. Talade om kärlek till halv två på natten. ❤️