Det är fredag idag, men på bloggen är det i måndags. I Paris i måndags till och med! Jag anlände till Paris med tåg från Rivieran på söndagen (här finns det inlägget). Det spöregnade hela förmiddagen, men det gjorde inte så mycket. Jag åt hotellfrukost länge och sedan jobbade jag en stund från sängen. Dagens outfit var converse, byxor från Residus och en randig tröja som jag använt så mycket att den snart är genomskinlig och trådar hänger lösa. Men vissa plagg är omöjliga att slita sig från? Liknande hårband här. Drog ut på stan när solen kom, för en promenad. Alltid så fint fixat i grönsakslådor utanför närlivsen/grönsakhandlaren. Tänkte på Didrik, han hade tyckt det var kul med vita jordgubbar. Fin spetsgardin. Tjock spets känns 2025 på kläder, gardiner, dukar om ni frågar mig. Mitt mål var udon. Vaknade och tänkte på udon, så udon var det bestämt att det skulle bli till lunch. Sökte på Tiktok för Paris bästa udon (bra app att hitta kul tips i btw). TikTok tog mig till Kamakiri Hakata Udon. Det var kö men jag fick bord direkt för att jag bara var en person. Det var jättegott. Åt en tantan udon med edamame och en tempurafriterad champinjon och ett tempurafriterat ägg. Efter lunchen var det mer eller mindre storm ute och jag kände äääeeh, nu passar jag på att göra nåt jag älskar: vila i fluffig hotellsäng och kolla på serier. Åt godis och påbörjade en ny serie. Jag kollade på Man on the Inside på Netflix där Ted Danson spelar spion på ett ålderdomshem. Gillade ni serien Bored to Death kommer ni gilla denna. Snart var det dags att göra sig fin för kvällen. En smink-utsikt man inte tackar nej till. Jag bar en beige ulltröja med matchande strumpor, minikjol och loafers. Vid femtiden knackade Petra på. Nu började Sandra & Petras dagar i Paris! Hon lämnade resväskan, bättrade på sitt läppstift, och vi drog ut. Vi tog ett glas vin på bistron mittemot hotellet. Sedan åkte vi till Clown Bar där jag bokat bord. Har velat äta här i flera år, men har aldrig blivit av. En liten naturvinsrestaurang med otroligt fin interiör. Allt är bevarat från tiden då det var ett gammalt café i slutet av artonhundratalet. Då, när det begav sig, var det en mötesplats för cirkusartister som arbetade på närliggande Cinque d’Hiver som var en permanent cirkusarena (som fortfarande finns). Därav namnet Clown Bar. Nu syftar det även på restaurangens röriga vinlista ☺️ Allt vi åt var magiskt gott! Smakerna satt som en smäck även i de allra enklaste rätterna. Kan varmt rekommendera detta ställe. Dessa syrliga ostron var 👌 Lily Rose Depp med sitt kompisgäng satt ett par bord bort. Det kändes rätt. En måndag i Paris, här ni har ni den och nu är inlägget slut!