Vi var i den pyttelilla bergsbyn Terrusso i en vecka och det var förra veckan. Välkommen till de tre sista dagarna. Varje dag vid klockan fyra när baren öppnade gick vi dit för glass. De italienska tanterna snodde bebisen omedelbums. Sedan hem igen till lilla huset.Tiden mellan dag och middag tycker jag är svår och nästan lite ångestfylld. Hur fyller man tiden mellan 17 och 19? Läsa är ett bra hack. Björn grillade grönsaker och kött till middag. Alla grönsakerna kom från Terrusso! Didrik tyckte att det var tråkigt att äta vid bordet denna kväll så fick mat i trädgården istället. Fryst frukt till efterrätt. På torsdagen fick jag denna bricka serverad vid poolen som förmiddagsfika! Citronläsk, kaffe med mjölk, nån italiensk kaka och vinddruvor. Den italienska kakan var god, som en brownie med ljus chokladsås i. Sen var det dags för lunch. En favoritlunch denna vecka helt klart. Persikor med mascarpone, surdegsbröd med mascarpone och sardeller, caprese, sallad med parmesan och gårdagens kött samt en krämig ost. Våra hyresvärdar knackade på med ett paket med bakelser från Genova. Så omtänksamt. Kan ej rekommendera detta airbnb nog! Vi hängde inomhus mot eftermiddagen när det var som varmast och lyssnade på sommarprat. Björn gjorde en vongole till middag. Tallriken med tomma snäckor: som en liten tavla. God morgon nu är det fredag! Dagarna pågick ungefär likadant. Öppen lasagne med zucchini till lunch. Älskar öppen lasagne. Glass på baren vid klockan sexton. Björn tog en italiensk Sandwich. Själv tog jag en Solero Exotic. Och bargästerna underhöll Didrik. Vi frågade om vi fick spana in byns kyrka. Den lilla damen som ägde baren hade kyrkans nyckel och gick dit och öppnade upp den för oss. Den var mycket gullig. Den enda gubben i byn som talade engelska kom dit och berättade om kyrkan för oss. Han pratade cirka 90% italienska och 10% engelska, men vi förstod i alla fall att taket målades så sent som 1974. Bjutiful. Så var det dags för middag igen med mina favoriter. Vi skulle åka dagen efter och Björn lagade ihop en middag på det som fanns kvar i kylen. Blev grillad aubergine med tomatsås och mozzarella. Slurp.En underbar vecka allt som allt.