Jag var i Köpenhamn över helgen med en fin person. Bodde på Nobis som jag gjorde förra gången jag var här, det ligger centralt och är så fint där. Kom fram på fredagskvällen, drack champagne i sängen. Det regnade men gjorde inte så mycket. I Köpenhamn går solen inte ner förrän halv sju nu, och överallt fanns vårtecken i form av knoppar och krokus. Denna guide som jag fick i julklapp av min syster Mira var min gud. Jäkla pangguide! Rekommenderar till tusen procent. Vi åkte till Nørrebro och barhoppade runt bland naturbarer. Gick till Pompette bland annat. Åt sardiner i ricotta och drack syrligt rosé. Önskar att detta var min kvartersbar! Hade bokat bord på Manfreds, en liten restaurang där alla råvaror kommer från deras gård strax utanför Köpenhamn. Allt var otroligt gott. Här följer några exempel på rätterna. Rödbeta- och äppelcarpaccio. Lätt grillad fänkål med parmesan. Och en otrolig soppa med pocherat ägg och enokisvamp. Denna lilla rätt var nog det godaste jag åt på hela resan. Gå hit om du gillar mat! Vaknade till sol och en lördag i Köpenhamn. Först hotellfrukost. Här har vi min efterrättstallrik. Wienerbröd, frukt och brie. Sedan gick vi på långpromenad och lyssnade på Alex&Sigge. Träffade en fågel som jag tror är en häger, men svenskarna framför mig skrek KOLLA TRANAAA så who knows Åt lunch på Beau Marché. Delade på en tonfiskmacka och en burratasallad. Passerade trädgårdar, provade solglasögon, drack en öl på en uteservering. Sånt. På kvällen drack vi mer naturvin med ett par kompisar till mig på Ved Stranden 10 som jag också verkligen kan rekommendera. Sedan hade vi bord på den italienska reston Rufino. Åt bläckfisk och gnocchi (som såg ut som mackor?!) till förrätt. Och till varmrätt åt jag orecchiette med musslor. Väldigt gott. Och en nightcap på det. Söndag! Mmm hotellfrukost. Danskt rågbröd, avokado, olika ostar, kokt ägg, dadlar, amerikansk pannkaka och annat bra. Vi spenderade förmiddagen på Glyptoteket. Bra för själen med palmer. Kollade på konst, gick i trappor. Och fikade såklart! Kaffe och kaka med syrligt hallonpulver på. Innan vi åkte hem igen åt vi lunch på Warpigs. Sichuanwings med blue cheesedressing, selleri och pickles. Satan va gott. Så kan också en helg se ut! Tack för denna gång CPH, ses snart igen.