Förra helgen var jag i Schweiz med min kompis Nicolina. Närmaste bestämt landets tredje största stad Basel. Är du nyfiken på dag 1 och 2 hittar du det inlägget HÄR.Nu ska jag berätta om min lördag. Här står jag på morgonkvisten framför lite högar med schweizisk ost. Efter en långsam hotellfrukost med cappuccino, croissant och birchermüsli besökte vi matmarknaden på morgonen. Man önskade att man hade ett kök så man kunnat köpa en påse full med färska grönsaker! Vi åt varsin nybakad pretzel och flanerade omkring och tittade på tomater, ostar & korvar. Efter marknaden tog vi en promenad in i de gamla kvarteren. Att de här husen är runt 700 år gamla! Fikapaus på bageriet Bäckeri Kult, som enligt utsago var dom som hittade på Basels inofficiella nationalkaka - en slags biscotti med bladguld på. Vi åt varsin tillsammans med en milchkaffee. Så gulligt café. Vi promenerade över floden med siktet inställt på lunch. Basel är delat i två med floden Rhen som ligger i mitten. Basel är en cykelstad. Cyklar, cyklar, cyklar vart man än tittar. Vi åt lunch på Klara, Basels största foodcourt med mat från världen över. Vi beställde från flera olika kök: thailändskt, tibetanskt, etiopiskt och vietnamesiskt. Nicolina hade aldrig ätit injera förut, en etiopisk rätt som är ungefär som ett omelettliknande tunnbröd med röror i. Mycket god. Efter maten var det plötsligt sommar. Vi gjorde det enda rätta och satte oss på en uteservering. Baren heter Consum och är specialiserade på vin och ost. Perfekt. Efter maten köpte vi godis på Basel Unverpackt, en zero waste-mataffär där allt såldes i lösvikt. Folk kom dit med egna behållare eller köpte glasburkar på plats. Basel Baby! Så kom vår sista kväll. Vi gjorde oss fina tillsammans på hotellrummet och lyssnade på musik. Vi tog en fördrink på det femstjärniga hotellet Les Trois Rois med utsikt över Rhen. Älskar hotellbarer mmmmmm. Hotellet specialiserade sig på gin&tonic så Nicolina tog en sådan med italiensk twist. Här sitter jag och dricker ett glas chablis i septembersolen utan jacka. Vår sista middag blev italienskt. Gabri's Pasta är en söt liten restaurang som drivs av två italienare och ligger precis vid floden. De hade en set menu som bestod av fem förrätter och tre olika pasta (norma, ragu och tryffel). Allt man vill ha. Vi avslutade vår sista natt i Basel med att gå till Amber Bar, en sjuttiotalsosande bar högst upp i ett riddartorn. Den låg helt hemlig på en bakgård med en pytteliten skylt och sedan en anonym hiss högst upp. Tänk så många paralllella liv det finns, att man kan tillbringa sin natt i ett schweiziskt torn. Vi drack rödvin och skålade för en utmärkt semester. Tack Basel för allt!Är du också sugen på att besöka Basel? Läs mer här!