Jag är på Rosemary's House, ett skrivresidens i Grekland med författaren Coco Mellors som mentor. I måndags var det dags för den första workshop-dagen. Vill ni läser mer kan ni läsa mitt första inlägg från resan. Men först frukost. Varje dag läser vi två av de tolv deltagarnas skönlitterära texter.Jag läste dagens texter på nytt under frukosten för att friska upp minnet. Sedan fixade jag luggen, tog på mig lite smink. Nu var det dags att dra till Rosemary's House som ligger några minuters promenad från villan där jag bor. Hade t-shirt och shorts från Uniqlo. Varje förmiddag har vi workshop mellan klockan halv elva och ett. Vi sitter i vardagsrummet i Rosemary's House med granatäppleträd och olivträd utanför. Dagens tema var perspektiv: att skriva i första, andra eller tredje person. Att skriva i presens eller preterium (dåtid), i ett nära tredjeperspektiv eller som en allvetande röst ovanifrån. Vi började med en text av Lauren, som jag bor tillsammans med, och som hade skrivit ett väldigt fint förstakapitel i ett slags helikopterperspektiv.Alla texterna håller en hög nivå. Det är så roligt att få dyka in i andras texter när man direkt känner att det skulle kunna vara en bok man plockade upp i en bokhandel. Första mötet med Coco Mellors. Jösses, hur kan man vara så cool, varm, snygg och smart på samma gång? En ynnest att få lyssna till någon som skriver så insiktsfulla och roliga böcker, med imponerande tredimensionella karaktärer, prata om skrivande. Det blev gyros till lunch, slurp. På eftermiddagen hängde jag i villan. Skrev vid poolen och tog ett dopp när det var för varmt. Ett glas vin från Halkidiki när det var dags att göra sig fin för kvällen. Jag hade på mig shorts från Sezane och t-shirt från Sezane. Vi åkte hela gruppen till den närmsta större byn. Där var det katter i varje hörn på typiskt grekiskt vis. Vi åt middag på en skaldjursrestaurang som heter Okyalos. Den är helt kvinnoägd, vilket är ovanligt i Grekland, berättade Angelica som arbetar med skrivresidenset. Rosemary’s House har ett tydligt feministiskt tänk som genomsyrar hela verksamheten, något som är beundrande tycker jag. Här satt vi och åt. Va mysigt för oss. Coco, Angelica som jobbar med Rosemary's, Lauren från Los Angeles, Jordana från Sydney Australia, Tiegst från Memphis och Allison från Pittsburgh. Carpaccio på hälleflundra och chili. En mycket bra svamprisotto. Solnedgång över Egeiska havet, grekisk mat, grekisk vin, all is good.