Annons
Annons

omslaget till min nya bok.


 

omslag
Nu är det äntligen dags att visa er omslaget till min nya roman! Himla spännande detta tycker i alla fall jag. Så här såg det ut för precis ett år sedan, när jag packade upp lådan med mina pocketböcker som hade fått ny look. Tredje bokomslaget på tre år för mig detta alltså, knäpp grej.
Allt som blir kvar kommer ut i september och är också en ung vuxen-bok (+15 och uppåt).
Så. Mot historien om omslaget:

Annons

book release party.

friday.
Min förläggare Marie är även föreläsare på Konstfack och hon frågade mig i höstas om hon fick lägga ut mitt bokomslag som en uppgift till sina elever. Eftersom det lät både läskigt och kul sa jag ja. De fick läsa två kapitel ur boken samt en kort sammanfattning (typ som en baksidetext).
I december fick jag en hel hög med olika förslag. Vad som var fint var att både jag (och mina vänner) och förlaget var överens om vilket omslag vi tyckte mest om.

allt som blir kvar. bokomslag.

Och här har vi det. Formgett av Nathalie Ruejas. Jag tycker det är så otroligt fint. Det finns en slags lågmäld men samtidigt exploderande ångest- och ensamhetskänsla med den utsuddade blyertsen och sedan någon som bara skrivit med bläck rakt över hur det känns som jag tycker sammanfattar bokens innehåll väldigt bra.

bok

Jag tycker så mycket om att det tillåts vara så okommersiellt, att det inte finns någon köp-min-bok-hojt omkring det och istället är så avskalat och får tala för sig själv.
Hänger man runt i ung vuxen-hyllan i bokaffärer är den dessutom ganska mörk med filmposter-iga omslag (tänk typ hunger games, divergent etc). Det här är ju motsatsen, ser nästan ut som någon slags diktsamling eller så? Tänker att jag som sextonåring hade velat läsa den på tunnelbanan ^^ Nu med för den delen.

alltsomblirkvarMock Up 3 - Book

Här är en datagjord mock-up. Sedan kommer omslaget inte tryckas rakt på boken utan ha ett skyddsomslag. Jag tror att det blir finare nu när formgivningen är så enkel som den är.

Tycker om detta omslag så otroligt mycket. Hoppas ni gör också. <3
Och ni måste verkligen spana in Nathalies andra grejer <- mycket fint på hennes insta.

 

Translation. The cover for my second novel ”Allt som blir kvar”.

(0)
(0)
(0)
75 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar