Annons
Annons

pappardelle med grönkål, rosmarin och rostade solroskärnor.


 

pasta

Pappardelle känns alltid lite extra lyxigt att äta av alla pastasorterna tycker jag. Därför lagade jag såklart denna rätt i måndags för att piffa till veckans sämsta dag.
Varför äter du så mycket grönkål hela tiden, kanske någon tänker? Men det är ju för att det håller hur länge som helst i kylen och man alltid får så mycket i paketet. Plus att det smakar gott. Ät det nu bara.
När jag åt lunch med Siri berättade hon att hon alltid rostar en stor batch med solrosfrön och sedan bara har det framme i en skål på bordet. Så smart. Har sedan dess rostade solrosfrön på cirka allt jag äter.

Annons

Du behöver:
Pappardelle
Grönkål
Vitlök
Chili
Schalottenlök
Rosmarin
Äggula
Parmesan
Rostade solrosfrön

Gör såhär:
Kvista av grönkålen från stammarna och stek i smör med hackad chili, vitlök, rosmarin och schalottenlök.
Vänd ner pastan när den är klar och addera en äggula, parmesan och salt och peppar. Rör runt.
Toppa med rostade solrosfrön och mer parmesan.
Svårare än så behöver saker ej vara för att vara goda.

pasta

(0)
(1)
(6)

10 kommentarer till “pappardelle med grönkål, rosmarin och rostade solroskärnor.”

  1. Åh, det ska jag prova, vill verkligen börja experimentera mer med grönkål. Vad tycker du om din dator förresten (eller andra som också har den)? Skulle ni rekommendera? Funderar på att köpa ny. 🙂

  2. Jag brukar laga en liknande rätt, men utan chili och rosmarin. Lagar den på samma sätt som en klassisk carbonara. Och vad får vi då för superbra namn? Jo! spaghetti KALEbonara!

  3. Sandra! Jag köpte tryffelpasta när jag var på Mat & Vin-mässan i oktober och kommer inte på något tillräckligt ”värdigt” (den var lite dyrare än annan pasta) att göra av den. Har du något förslag? Man vill ju inte ha köttfärssås och inte heller bara parmesan tycker jag, men kanske skaldjur? Svamp?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar