Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

pojken.

cap d'antibes

…Vänta lite nu här, är det en buttplugg på boken du läser?” är ett instagram-DM som har slajdat in minst tio gånger sedan jag började läsa den här.
Och ja precis, ni såg rätt. En med rosa hästsvans. ?

Annons

tove gerge - pojken

Pojken av Tove Gerge handlar om två karaktärer som inleder en slags bdsm-relation.

Huvudkaraktären faller för sin kurskamrat på universitet. Han kallar hen för ”pojken” på grund av hens pojkaktiga drag. Om det är en flicka eller pojke är kanske egentligen irrelevant för historien. Alla karaktärer i boken är mer eller mindre gränsöverskridande på ett eller annat sätt för övrigt.

Men det är också ett sätt för jag:et i berättelsen att ta makt över ”pojken” på alla plan – att till och med bestämma könet.

tove gerge - pojken

Pojken är minst sagt en elektrisk bok. De första 100 sidorna läste jag varje ord mycket noggrant – det är såså välskrivet, förbjudet och kittlande. Och extremt porrigt. Eh sorry för att vara explicit men ärligt, läs den ihop med nån du vill ligga med för ni kommer vilja ligga sen.

Annons

tove gerge - pojken

Men det är också en bok om maktbalanser. I sex, klass, styrka och känslor. Hur enkelt dom kan skifta, vilka medel man är villig att använda för att ta kontroll över någon.
Det känns som att Tova Gerge har gömt maktsymboliker i alla trådar och scener boken igenom.
Och hur det kan vara så att bara för att den ena säger att hen har makt och kräver makt, kanske det är precis motsatsen, i slutändan.

tove gerge - pojken

Och om självdestruktivitet, två människor som inte mår så bra och som hittar varandra i smärtan. Och som kanske aldrig hade hittat varandra annars.

Var inte det här citatet fint förövrigt? Tycker det är lite så det känns när ett förhållande tar slut. Att man är ensam kvar i en maskin som egentligen kräver två delar.

Boken finns här och här.

 

8 kommentarer till “pojken.”

 1. Emma skriver: 19 september 2018 kl 15:20

  Den här recensionen är SÅ bra och rolig.


 2. Paulina skriver: 19 september 2018 kl 16:40

  Gillar inte att läsa (eller se) sexscener men blev ändå sugen på den här boken nu. Kanske ska våga mig på den.


 3. Mia skriver: 19 september 2018 kl 17:03

  Jag veeeeet att detta säkert är förbjudet, men tankarna föll direkt på att det liknar 50 shades of grey-franchisen. Förutom att denna bok tydligen är välskriven dårå… Ja, tänkte direkt på 50 shades när jag läste beskrivningen ”en bok om maktbalanser. I sex, klass, styrka och känslor. Hur enkelt dom kan skifta, vilka medel man är villig att använda för att ta kontroll över någon.”

  Nu har jag inte läst nån av böckerna, så kan inte uttala mig vidare om det stämmer. Bara gav mig dagens fniss!


  1. Sandra Beijer skriver: 19 september 2018 kl 17:04

   50 shades of grey hipsterversion! hehe


 4. Vickyvickys.se skriver: 19 september 2018 kl 22:24

  ”äss” i rockärmen nej nu. vet att man KAN stava ess så men är ovanligt och fuuuUUUuuult :((((


  1. Jennie skriver: 20 september 2018 kl 08:14

   Låter jobbigt att hänga upp sig på sådana saker.


  2. Emma skriver: 20 september 2018 kl 13:48

   Haha håller SÅ med! (och man behöver inte ha hängt upp sig på nåt för att tycka att det är störigt hehe)


 5. Matilda skriver: 20 september 2018 kl 07:28

  Har du läst ”gentlemän och spelare”? Joanne harris, som skrivit bland andra ”choklad” (du vet, som blev filmad med Johnny depp) och ”en doft av apelsin”. Gentlemän och spelare är…. äsch läs om den och läs den sen. Harris har ett väldigt fint språk tycker jag, alla hennes böcker är helt galet bra. Men den här boken fick mig att tänka på just gentlemän och spelare. Läs den.


Dela på:
Laddar