Annons
Annons

Q&A: om gravida kompisar, jultröjor och hångel.


 

Way Out West.

Hej! Jag har en fråga ang Elsas nyhet om kids idag (grattis till henne!).  
Du har vid flera tillfällen sagt att du inte vill/vet inte om du vill, skaffa barn. Men hur känns det när människor i din närhet gör det? 
Är i liknande situation och kan ibland känna ”jahapp, då ses vi om arton år då när barnen är utflugna och ni är redo att äventyra igen”. Samtidigt är jag ju givetvis glad!!!! Men världen är så pass anpassad att man ska liksom bli 30, ha fast jobb och bilda familj. Och när man inte känner för det blir man en alien. 
Hur resonerar du kring det här?
→ Hej! Detta är förstås en mycket spännande och relevant fråga. Just nu är jättemånga av mina vänner gravida faktiskt, det hände pang bom samtidigt och det är klart att man tar sig en funderare då. Jag är jätteglad för alla gravida paren och alla de gulliga nya personerna som kommer att uppstå, men såklart också ledsen att jag kommer förlora mina vänner delvis. För så är det ju, vare sig man vill eller inte. Vänskapen kommer bli en annan när det finns en liten bebis att ta hand om.
Jag tänker dock att detta får lösa sig, man hittar nya sätt att umgås och jag har ännu många vänner kvar som inte är i närheten av bebistankar. Precis som jag. Det är skönt.
En annan sak som jag däremot tycker är rätt jobbigt som är på samma tema är de frågor om bebisar jag får av vänner och bekanta. Detta uppstod helt plötsligt från att jag fyllde 30. Det stör mig ärligt talat, att folk helt plötsligt tar sig friheter och undrar när mina bebisar är på g. Vad vet dom liksom? Kanske kan jag inte ens få barn? Kanske vill jag aldrig ha?
20någonting-åren handlar mycket om att alla ska hitta sig själva. Folk går sin egen väg, utbildar sig till vad de nu vill, kanske flyttar utomlands. Alla blir egna individer kan man väl säga. När man fyller 30 ska dessa individer helt plötsligt smälta tillbaka till samma slags person? Nu förväntas plötsligt alla skaffa barn och leva happily ever after. Aldrig i livet tänker jag. Jag är inte ett dugg redo för det. Jag vill resa, bo i nya länder, vara ifred, dansa på dansgolven. Jag är inte färdig ens lite. Om jag ens aldrig blir det? Och dessutom – jag är faktiskt bara 31 år gammal. Jag kan få bebisar ett bra tag till och tänker inte stressa. Så trött på att som kvinna förminskas till bara en kropp.
Så för att svara på din fråga: Glad för mina kompisars skull! Jag vet ju att de har velat ha barn ett tag. Själv extremt osugen och kommer inte förpassa mig in i samhällets ramar bara för att. Har massa andra grejer kvar att utföra. Obs obs menar inte att man inte kan utföra grejer bara för att man är mamma eller pappa, menar bara att jag själv inte är redo att ta hand om en ny person, även om jag enligt statistiken borde vara det.

Annons

Vart har du köpt dom jättesmå lerkrukorna till pyttekaktusarna?? Jag har letat överallt!!! 
→ I blomaffären bara. Den vid Sveavägen korsningen Kungsgatan har exempelvis om jag minns rätt, men annars sett de lite överallt i blomsterbutiker! kram

my home

Du inreder helt magiskt! men är liten nyfiken – sparar du aldrig möbler och andra inredningsprylar när du flyttar? och hur ser du isf på det ur miljösynpunkt?
→ Tack! Grejen är den att lägenheten i New York hyrde jag ut helt möblerad efter att jag flyttade, så alla grejer är kvar där. Tanken var att jag skulle flytta tillbaka dit. Eller man vet ju aldrig nu heller? Jag kommer absolut hämta dom sen, men då blir mitt avsked till New York så otroligt definitivt, vet inte om jag klarar det riktigt än.
Lägenheten som jag bodde i innan New York flyttade jag ifrån 2010, och där hade jag lånat porslin och bestick. Möblerna i den köpte den personen som flyttade in efter av mig. Dock tog jag med mig stringhyllor och annat grejs till New York. Men skulle ju flytta över Atlanten liksom så kunde inte ta med mig hela livet. När jag flyttade in där jag bor nu hade jag alltså inga grejer alls knappt. Därför har jag behövt köpa nytt. Tanken är verkligen inte att köpa nytt för varje gång jag flyttar, det vore superknas.

 Har ni ingen TV? Alltså inte för att det är någon stor grej men spelar inte ni tv-spel? Och typ HDMI till filmkollande och så 
→ Jo,  vi har en tv i bokhyllan! Fick ju ett Wii i julklapp av Magnus förra året så vi använder teven för att spela tv-spel! Och lite netflix ibland.

Okej, tycker alltid att det vart svårt att visa nån att jag vill hångla. Det har alltid lett till att jag låtit den andra ta initiativet eller berätta för den att jag vill hångla för att den ska ta steget. Blandade resultat, såklart, men har alltid velat kunna våga visa att jag vill hångla. Så i helgen! Då använde jag ditt fantastiska tips om att växla medan att kolla på personens mun och dens ögon när vi pratade. Och det tog typ max 5 min innan vi hånglade! Så tack för världens bästa råd!!!
→ 
Iih!

Du var, om jag minns rätt, mitt uppe i att skriva ”Det handlar om dig” i mobilens anteckningar när L gjorde slut med dig. Och sen skrev du ingenting under en låååång period. Och sen började du igen och det blev en bok.  Frågan är, påverkade uppbrottet boken?? Liksom handlingen, karaktärsdrag, slutet eller något? Liksom fick du en annan syn på storyn, i och med att du fick ”göra om” ditt liv lite??
→ 
Det gjorde det nog definitivt utan att jag tänkte på det. Hade ju en grundidé som jag hela tiden utgick ifrån, men hennes sorg speglade nog min mycket. kram.


Ah! Var kommer den dar jultrojan ifran?? Jag och min pojkvan ska ga pa en Christmas sweater fest och han har letat efter precis en san!
→ Jag fick den i ett bud av Netflix som gjorde reklam för sin serie ”A Murray Christmas”. Magnus älskade den! Så tror inte den går att köpa tyvärr.

Hej! Vart hittar man den otroligt fina vägglampan till vänster i bild?
→ Det är en Tribeca Warren Wall Lamp från inredningsbutiken La Maison, skrivit om den här!

home.
Åh, alltså! Kan du eller Magnus svara på hur en sköter murgrönor!?! Mina bara vissnar :'(
→ Hmm. Jag tror att de ska stå i skugga, eller då har våra klarat sig längst i alla fall. Inte övervattna utan de ska hinna få relativt torr jord innan man vattnar igen. Sedan byter vi ut murgrönan ungefär var sjätte månad, längre verkar den ju inte vilja leva. kram.


Translation. Q&A. Please read in Google Translator (direct link in the right frame almost at the top).

(0)
(0)
(0)
37 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar