Annons
Annons

Rösta fram Årets Bok.


 

books.

Bonniers Bokklubbar kontaktade mig för några veckor sedan och berättade att de instiftat ett nytt litteraturpris. De frågade om jag ville samarbeta med dem i samband med det och jag tackade förstås ja. All pepp till läsning vill jag så gärna vara med och stödja. En av mina favoritgrejer i livet är ju att läsa (och skriva), ni vet.

Annons

books.

Det nya litteraturpriset heter Årets Bok och är det enda litteraturpriset i Sverige där vinnaren utses genom omröstning av svenska folket. Sju redaktörer har nominerat 12 st böcker (från flera olika förlag då såklart) som är med och tävlar om utmärkelsen Årets Bok.

Kriterierna för nominering var:
– Hög språklig kvalitet
– Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö
– Tilltala en bred läsekrets
– Svensk och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)
– Utgiven på svenska i Sverige (oberoende av förlag/egenutgivning) under maj 2015-maj 2016

Så himla härligt förövrigt när det ringde på dörren och ett paket stort som en flyttlåda levererades till mig med alla böckerna.

books.

De 12 nominerade böckerna tillkännagavs idag och på bonniersbokklubbar.se/aretsbok kan du rösta på din favorit och spana in alla böckerna! Man kan rösta flera gånger (en gång per dag) och på flera böcker under röstningsperioden. Jag har börjat läsa en av dem som jag tycker mycket om. Röstningen pågår till söndag 28 augusti och vinnaren presenteras på prisutdelningen på bokmässan i Göteborg september.

Heja heja må bästa författare vinna!

 

Ett samarbete tillsammans Bonniers Bokklubbar.

(0)
(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar