Glad söndag! Idag ska vi laga saffransbulgur med olika goda saker i. Tar en kvart att laga och är inte svårt alls. Du behöver (för två pers): Två stjälklar selleri En halv citron En vitlöksklyfta En halv chili En liten näve russin Tonfisk på burk Två nypor saffran Fyra-sex stora champinjoner En liten näve frön 1 dl bulgur Börja med att koka upp två dl vatten. När det kokar, ha i salt, en skvätt olivolja och 1 dl bulgur. Koka på låg värme under lock i tio minuter. När det är någon minut kvar, rör i saffran. Låt vila under lock sedan på avstängd platta. Skiva champinjoner. Finhacka vitlök och chili och riv av zesten på citronen. Fräs på låg medelvärme i olivolja och lite citronsaft under tiden som bulgur kokar. Rosta frön. Det gör man på hög värme i en torr stekpanna och skakar om hela tiden. När fröna får färg och luktar gott är det klart. Låt dom svalna på en tallrik. Lägg bulgur i stekpannan där champinjonerna hänger, tillsammans med fint skivad selleri, russin och en burk tonfisk. Rör om, salta och peppra. Servera med strösslade frön och nåt grönt klippt på, varför inte persilja? Ringa över god olivolja. Klart! Gott och enkelt, precis som det ska va.