Annons
Annons

saker jag vill göra i höst om man får önska.


 

new york

De bygger om fasaden på huset där vi bor. Det innebär att min balkong varje morgon är fylld av byggjobbare som hamrar och spikar och att vardagsrumsfönstrena är inplastade med blå plast. Balkongens alla växter, stolar och bord har fått flytta in och det tillsammans med fönsterplasten har gjort att lägenheten förvandlats till ett växthus. Det är så varmt, så dålig luft och så värdelös feng shui att leva med grejer prick överallt.
För att inte gå runt och vara småirriterad över detta (en av mina mindre mysiga drag) planerar jag bra och fixiga grejer jag vill göra framöver:

Annons

Ha kräftskiva med Magnus.
Köpa hem en bunke svenska signalkräftor innan det är försent (hoppas inte än!), tända ljus, dricka kall öl och äta kräftor tills vi dör typ.

  Besöka Adlibris fysiska butik.
För att jag inte gjort det och alla som varit där talat så fint om den!

Äta svampfyllda kroppkakor på Pelikan och dricka rödvin.
Pelikan är en restaurang vid Skanstull som funnits sedan forever typ. Det är SÅ fint där och SÅ gott och jag tänker alltid att jag måste bli stammis varenda gång jag är där.

Byta ut våra gardiner i sovrummet.
Spontanköpte tunna vita gardiner från Ikea till vårt sovrum i våras. När vi satte upp dem hemma insåg jag att de inte nådde ner till golvet. Fönstret för långt för gardinerna helt enkelt, ett glapp på cirka 20 cm. Detta har stört mig i månader utan att jag gjort något åt saken. Så det ska jag kirra!

Fucking rensa hemma.
Saker jag gör: trycker in grejer i lådor och tänker att jag kan sortera det sen. Saker jag aldrig gör: sorterar sedan. Vill bli av med grejor, skänka bort, rensa ut, göra fint. Andas lätt. Alltså! Varför är det så lätt att skjuta fram tråkigheter? Hoppas verkligen jag tar tag i det här inom en månad.

  Måla om dörrarna i hallen i vitt.
Trött på våra trädörrar. Här ska det bli vitt.

Äta på B.A.R.
För att det är skaldjurssäsong just nu och jag har på riktigt deras meny sparad som en pdf på mitt skrivbord på datorn. Så fort det blivit den 25:e igen tänker jag boka bord där för date night.

Göra min egen tonkotsu-ramen.
Tove Nilssons ramen-bok ligger söndertummad i mitt kök och jag är mer redo än någonsin att göra min favoritramen: Tonkotsu. Det tar drygt en vecka att laga den och innebär bland annat att jag måste köpa några kilo grisfötter att göra buljong på (antar att risken finns att det blir grisfötter-gate på bloggen då, men jag tar risken), så man behöver lite tid. This is the time, ska bli ramenproffs.

Gå långt, långt ut på skogspromenad
Gå och lägga sig i tid på fredagar och lördagar någon himla gång, så man orkar gå upp och kanske ta en båt eller en buss någonstans där det mest är natur. Få kalla kinder, bli trött i fötterna, dricka varm dryck och kanske ha med sig en hund. Önskar att jag var en sån person lite mer faktiskt. Får bli.

new york.
Translation. Things I want to do this fall.

(0)
(0)
(0)
17 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar