Annons
Annons

Saker jag vill ha så mycket att jag nästan går sönder


 

Att Jenny kommer hem från Malmö och väntar utanför jobbet med en bag-in-box. Vi cyklar genom halva stan, placerar oss i ett kvällssoligt vardagsrum och sjunger högt till Håkan Hellströms dimmiga dar.

Annons

En pojkvän som ringer på dörren, med pizza och en filt under armen, ord som ”kom så går vi till Vanadislunden” och helt plötsligt är det inte tisdagskväll något mer.

Dricka eftermiddagsvin på Tranan med Carl Fredrik, prata tyst om framtidsäventyr. Någon man känner som går förbi, som inte har bråttom någonstans och vi beställer in en flaska rosé.

Sitta på en brygga i Skanstull och anteckna packlistor i en regnblöt skrivbok. Baddräkt, handduk, solkräm. Imorgon åker vi.

Ta cykeln ner till Humlegården över lunchen. Sitta nära honom och äta mozzarellamackor i en timme, pussa hejdå och cykla tillbaka.

Promenera genom Gamla Stan med Jonna, ta av en halsduk, tappa bort en vante. Det gör inget.

Bränna cd-skivor till fredagsvinet på jobbet, sjunga högt till svenskt sextiotal med Nina, vidöppna fönster och ett Slussen som är alldeles kvällsrosa.

Söndagseftermiddag och min familj väntar med båten vid strandbryggan. Den tunga känslan av en blöt nos i knät och Djurgården som kuliss. Att luta sig lite för långt över kanten för att dra fingrarna längs med vattenytan.

Alfapet på en stickig filt, låga skor utan strumpor i och trassligt igår-var-en-fredag-frisyr.

Dansa hem längs Birgerjarlsgatan med Michelle under armen, skratta åt saker vi inte minns dagen efter men vi har jackan i handen och klockan är tre på natten och det är sol. Det är sol överallt och det är sommar och när jag vaknar kommer det vara sol och gatorna är rensopade och ljust grå och körsbärsträden är överblommade och jag har kronärtskockor i en papperspåse i köket, min pojkvän har fått fräknar och i en skrivbordslåda ligger en flygbiljett till New York.


I want (need): rosé wine in the park, sunlight at 3 am in the morning, overbloomed cherry trees, scrabble in the park and never ending boat trips with my two favourites dogs, vera and milla.

(0)
(0)
(0)
50 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar