Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

sandra testar: lash lift.

-

Vad har vi här då? Jomen det är ju er eminenta testpanel! Jag har varit och testat lash lift. Alltså att man permanentar ögonfransarna. Eller hur man nu ska beskriva det.

Jag har som ni ser norra Europas rakaste ögonfransar. Det är vad det  är, har många andra fina kvalitéer. Schwung på fransar är inte en av dem. Använder fransböjare och det funkar fint i några timmar men mot eftermiddagarna har dom blivit raka igen.

Annons

Se alltså detta som er FÖRE bild. ??

-

Dagen D. Man skulle komma till salongen utan mascara så här får ni en sån före bild. Fortfarande hundra procent raka fransar.

Däremot bra hårdag.

-

Annons

Obs att jag på något sätt inte är sponsrad. Det var min syster Mira som hade så fina så jag bokade hennes tjej. Salongen heter Lash Lift Stockholm och ligger på Nybrogatan 34. Det kostade 950 kronor.

-

Här har vi efter, en timme efter behandlingen. Detta är alltså mina egna fransar, utan mascara.

Behandlingen tog ungefär en timme och man ligger och blundar medan de lägger fransarna på en slags ställning som trycker upp dem. Sedan färgas de svarta. Jag kan inte ge mer förklaring eftersom jag blundade. Det gör hursom noll procent ont.

Däremot hände en sak som händer mig ibland när jag hamnar i situationer där jag inte kan se nåt, eller när jag hamnar i för trånga utrymmen. Jag vet inte varför denna skiten händer. Men känslan av att jag inte kunna öppna ögonen nästan övertog allt annat och strax kändes som att jag föll och föll, genom golvet tills jag inte visste vad som var upp eller ner. Som att jag var instängd i min hjärna.

Jag försökte tänka på konkreta saker för att ta mig ur det, som att hacka en lök eller steka ett ägg, men jag hamnade hela tiden tillbaka i den där krypande, fallande känslan. Jag bad tjejen som gjorde mina fransar att bara prata på, så nu vet jag hela hennes cv hehe.
Men hur tur man sig ur sånt där? Går det ens? Det är mardrömslikt.

-

Första dygnet man har fransarna får man inte använda mascara. Sedan tvättar man ur stelheten från ”permanentningen” med varmt vatten och då blir fransarna mer naturliga och fluffiga. Här har vi med mascara tre dagar efter behandlingen.

-

Annons

Så här ser jag alltså ut nu och det håller i ungefär 6-8 veckor. Så oerhört knäppt! Skillnaden är enorm.
Du ser inte ut som en Sandra längre, sa en kompis. Du ser typ ut som nån som heter Mimmi som alltid är morgonpigg och hurtig. 
Hehe.

-

Före och efter bredvid varandra eftersom man älskar såna bilder.

BETYG: 4 av 5.
Älskar att det är mina egna fransar, att jag kan klia mig i ögonen hur mycket jag vill och sova med ögonmask utan att något händer. Vet inte än om det faktiskt håller i sig i 6-8 veckor, så vågar väl inte riktigt ge full pott. Men annars – fett värt. Tycker jag då. Jag förstår att detta inte är pengar alla kanske kan och vill lägga och bla bla yadi yadi ni fattar

Kommer jag göra om det?
Jag vill det, men det kommer nog inte funka om jag inte hittar ett sätt att hantera klaustrofobin. Det är inte värt det. Kanske ett glas vin skulle funka innan eller nåt. Eller att va riktigt jäkla trött så man bara somnar. Oh well! Klart slut med sandra testar för denna gång!

⭐️

41 kommentarer till “sandra testar: lash lift.”

 1. Karin skriver: 14 maj 2019 kl 14:45

  Den reaktionen är väl väldigt grundläggande för människan just för när man möter tex trånga utrymmen, höjder och ormar. Hjärnan reagerar för att skydda en innan man själv fattar det och därför kan det vara omtumlande. Nån som kan förklara bättre?


  1. Sandra Beijer skriver: 14 maj 2019 kl 14:46

   jo förstår det, men hur kan man liksom undvika den? Kanske finns nåt knep!


   1. Alba skriver: 14 maj 2019 kl 15:11

    Bra knep som brukar funka när liknande händer mig (som jag snappade upp av en läkare när jag hade en period av väldigt mkt panikångest) är att ”chocka” kroppen med ett annat sinne – alltså, känsel, lukt, hörsel eller smak typ. Han brukade jobba på en mottagning där det var patienter som led väldigt ofta av panikångest eller ”overklighetskänslor” vilket det låter som när du beskriver, och då gav dom patienterna citron eller wasabi. Nu kan man ju kanske ta något som är lite godare – typ assurt godis, Djungelvrål (?). Eller så kan man prova med hörselsinne (musik, en poddcast el något).


    1. Ida skriver: 14 maj 2019 kl 19:12

     Fått liknande tips från min psykolog, använder en lavendel essential olja som jag doftar på när jag får panik – funkar asbra!


    2. Anna skriver: 16 maj 2019 kl 21:31

     Det är ett sånt sjukt bra tips?!?! Har ej fått det konkret tipsat till mig såhär men har själv använt mig av den här tekniken inser jag nu. Jag har också en Lavenderolja i handväskan som jag kan sniffa lite på, kanske stryka på handlederna eller dutta på halsen. Det får mig att liksom ”återvända” till verkligheten och ger mig en sjukt lugn känsla när jag spinner iväg, drabbas av panik eller bara känner mig ångestig.


   2. AnL skriver: 14 maj 2019 kl 15:24

    Meditation eller mindfulness. Ladda ner Headspace-appen. Då kan man lära sig hur man ska tänka för att ta sig ur sådana situationer 🙂


 2. Mimmi skriver: 14 maj 2019 kl 15:02

  Men gud! Jag provade lash lift en gång och kände faktiskt sådant obehag av att ligga stilla med ihoplimmade ögon att jag fick avbryta, grät mig hela vägen hem genom stan efteråt (vilket förstås förstörde hela behandlingen). Har inte hört någon annan tycka det är obehagligt förrän nu när jag läser din upplevelse! Dessutom heter jag Mimmi. Tänker se detta som något slags tecken haha <3


  1. Annie skriver: 1 december 2020 kl 00:49

   Så känner jag med, trodde jag var totalt ensam om det. Klarar dock att slutföra behandlingen men känner obehaget.


 3. Cornelia skriver: 14 maj 2019 kl 15:15

  Har testat en gång och blev så nöjd! Höll väldigt länge och blev aldrig fult heller under tiden det gick tillbaka (som det kan bli med fransförlängning). Hade gärna gjort det jämt, men har just nu inte råd. Men om någon funderar på att testa – kör!! Världens bästa grej


 4. B skriver: 14 maj 2019 kl 15:41

  Kanske att flytta ”den inre blicken”/uppmärksamheten till andra kroppsdelar? Kroppsskanning ungefär. Ner i kroppen istället för upp i huvudet lär väll vara lämpligt? Fantasin tar död på en. Jag spånar bara som vanligt vet ingenting.


 5. Linda skriver: 14 maj 2019 kl 15:53

  Jag har när jag har gjort fransförlängning alltid somnat, vilket inte alltid är så bra för om man vaknar till så rycker man gärna till / öppnar ögonen = får pincett i ögat (och skrämmer sin behandlare)… Tröttnade dock på fransförlängning eftersom det kändes som att ansiktet aldrig tvättades ordentligt, plus att hur mycket jag än försökte rengöra så var fransarna alltid smutsiga längst in. Och ja, det ser bra ut i 3 veckor, sen får man panik för att fransarna trillar av och blir glesa och spretiga. Lash lift låter definitivt bättre!
  Angående fransar som raknar – för mig så stannar böjen kvar med vattenfast maskara medan den försvinner med vanlig. Ett tips att testa om fler har samma problem.:)


  1. Johanna skriver: 14 maj 2019 kl 16:35

   Samma här ang. vattenfast/vanlig mascara! Böjen dör nästan på stört med vanlig, men med vattenfast håller den hela dagen.


   1. S skriver: 14 maj 2019 kl 20:47
 6. Katarina skriver: 14 maj 2019 kl 16:28

  Kanske funkar det att lyssna på en bra podd? Något underhållande med lite tempo så man inte har utrymme att tänka på så mycket annat.

  Det kanske också är annorlunda andra gången du gör det eftersom du är förberedd på vad som kommer hända. Då kan du istället försöka vara i god tid och ta det lugnt på salongen en stund för att förbereda skallen.


 7. Evangeliabokadirekt.se skriver: 14 maj 2019 kl 16:29

  Hej! Jag är utbildad i London inom lashlift och utför lashlift i Solna för endast 480 kronor. Spana gärna in ”lipsandlashlift” på instagram för mer info 🙂


  1. Malin skriver: 15 maj 2019 kl 20:08

   Bokade tid hos dig nästa vecka nyss 🙂


 8. Madelene skriver: 14 maj 2019 kl 16:51

  Har tyvärr inget tips på hur man klarar av att inte få öppna ögonen – du var modig som vågade prova.

  Måste dela med mig av en av de roligaste människorna på YouTube, Jenna Marbles, som gör sin egen lash perm: https://youtu.be/3a2h1aILVi4


 9. Michelle skriver: 14 maj 2019 kl 17:11

  Tips (som kanske är allmänt vetande? men ändå värt att säga!)
  Föna din ögonfransböjare så att den blir varm (inte för varm!!) innan du böjer fransarna! Då håller de längre! 🙂 pusshej


 10. Ebba skriver: 14 maj 2019 kl 17:14

  Heeej! ÄLSKAR lash lift! Förändrat mitt liv. Håller så fint, känns som längre än 8 veckor efter man gjort några gånger, jag kör typ var tredje månad.

  Ang känslan hade jag samma känsla första gångerna, vissa kör ju sån ”spa-musik” och mörkt i rummet, för mig funkade att be om att ha lite mer tänt runt omkring mig och stänga av den musiken, ha ett vanligt samtal med personen som gör alternativt ha en podd jag aldrig lyssnar på och tycker är skoj. Får ofta sånt obehag runt trånga utrymmen, mörka utrymmen osv annars.


 11. Mira skriver: 14 maj 2019 kl 17:54

  Låter kanske lite knäppt, men om problemet är att du ligger på en brits och därför känns som att du ”flyter omkring” – testa att lägga en fot ner på sidan så att den rör i golvet!


 12. Natalienouw.com skriver: 14 maj 2019 kl 17:56

  Jag har gjort lash lift en gång och somnade under behandlingen… haha. Vet inte, hon som gjorde det var så himla lugn och fin. Ska fixa fransarna snart igen hade jag tänkt för mina fransar står verkligen rakt ner.


 13. Elly skriver: 14 maj 2019 kl 18:12

  Jeg testet lash lift en gang i utlandet, men jeg tror set bare holdt i en uke så jeg var ganske skuffet. Kanskje var jeg bare uheldig med behandlingsstedet?


 14. Hanna J skriver: 14 maj 2019 kl 18:13

  Tips från en god två vg norra Europas rakaste ögonfransar: använd vattenfast mascara! Vet ej varför men det gör hela skillnaden (oavsett märke, är min erfarenhet). Med vanlig mascara så rätar de ju ut sig alldeles för fort men med vattenfast så håller de sig böjda hela dagen. Obs, se till att ha en bra remover så att det inte sliter 🙂


 15. Jenny skriver: 14 maj 2019 kl 18:40

  Exakt detta händer mig med! Jag kan inte ens färga mina fransar och ligga och blunda i 10 min.
  Önskar så att jag kunde göra lash lift då mina fransa också är spikraka och ganska korta. Men då behöver jag nog sövas ner : )

  Följer alla tips här med spänning!


 16. S skriver: 14 maj 2019 kl 18:44

  Väldigt fint! Har själv långa mörka fransar (kul) som är SPIKraka (mindre kul) och tappar böjen pronto trots shiseido-böjare (och nej, föntricket funkar ej). Long shot men är det någon här som kan tipsa om ett bra lash lift-ställe i gbg? Har inte vågat testa än pga trust issues.


  1. Linda skriver: 14 maj 2019 kl 18:58

   Vill också veta i gbg! Ska snart börja jobba och kan unna mig sånt då. 😀


  2. Sofie skriver: 14 maj 2019 kl 21:45

   Jag gjorde Lash lift på Gilda skolan och blev nöjd 🙂 Billigt också! Men man får ju såklart vara förberedd på att det är en elev som utför det, så kanske tar lite extra tid och behöver fråga läraren o så. Men jag somnade typ så de va inga problem för mig haha


  3. Nathalie skriver: 15 maj 2019 kl 06:22

   Prova mira på Institut Harmoni – väldigt prisvärt 🙂


   1. S skriver: 15 maj 2019 kl 23:21

    graciaaaas va fina vi ska bli <3<3


 17. Malin skriver: 14 maj 2019 kl 19:53

  Använder alltid vattenfast mascara just för att få till en böj på fransarna – HETT tips!!


 18. Lotta skriver: 14 maj 2019 kl 21:10

  Jag tycker raka ögonfransar är så fina! Speciellt såna som typ hänger ner lite över ögonen. Men ofta tycker man ju sånt är fint som man själv inte har. Mina fransar är istället halva jätteljusa så dom ser bara korta ut hehe… använder ju inte smink heller så dom får hållas.


 19. Linnéa skriver: 14 maj 2019 kl 22:36

  Detta fick jag till mig när jag sökte hjälp för min panik. Först kan man tex räkna andetag, typ andas in – ett, andas ut- lugn, andas in – två, andas ut – lugn osv. Bestäm en slutsiffra i förväg. Sedan kroppsscanning: Börja med fötterna, försök känna alla kanter på fötterna bara försök känna varenda liten del utanpå och inuti sedan släpp fötterna och arbeta dig uppåt, vader, knä osv.

  Fast för mig funkade det inte som ett mirakel, mot paniken alltså, men efter ett tag hjälpte det ibland och sedan allt oftare. Tror man kanske bara ska bestämma sig för nån strategi och hålla fast vid den ett tag, typ utsätta sig och jobba med det, se det som nån slags utmaning. Utvärdera typ.


 20. Julia skriver: 14 maj 2019 kl 22:40

  Tips! Har gjort detta har i USA och da fragade jag om det var okej att jag hade i horlurar under tiden eftersom jag ocksa blir klaustrofobisk. Hon sa att det var sjalvklart och att om hon behovde saga nagot till mig sa skulle hon klappa pa min axel. Lyssnade pa en podd som jag visste var lite over en timme lang. Det ar mitt tips! Da flyttades mitt fokus fran ”maste blunda” till typ ”blundar medan jag lyssnar pa en podd bara”.


 21. Anna skriver: 15 maj 2019 kl 08:05

  Jag vet precis vad du menar. Får den känslan jag med. Jag har tolkat det som en sorts panikångest attack ( med hjälp av psykolog) att bli av med känslan är att bara fortsätta utsätta sig för den! Att inte fly. Men Det är så otrevligt och obehagligt
  Kram


 22. Annahitawhinar.se skriver: 15 maj 2019 kl 08:08

  Jag gjorde en helt värdelös lash lift på Nordic Change Clinic (?) på Drottninggatan i Stockholm. Det blev NOLL synbar effekt, alltså ingenting alls. De ville ändå ha 150 kr för att de färgat fransarna haha. ? Men aja jag somnade iallafall, så det är alltid nåt. Ska kanske vända mig till Lash Lift Stockholm, de har ju bevisningen lyckats åtminstone en gång.


 23. emziemmelemzi.com skriver: 15 maj 2019 kl 08:37

  Alltså snyggt blev det ju 😀 Skulle vara kul att testa nångång 😀


 24. Åsa skriver: 15 maj 2019 kl 10:00

  Är sugen på att testa, har färgat mina fransar sen forever (orka mascara lixom!) men orkar aldrig böja dem, har ganska långa fransar och de är nog inte spikraka iaf. Vet inte om effekten blir mindre då?

  Jag vill ha fötterna ner när jag färgar fransarna, men min nuvarande frisör är så himla bra så där går det fint även om man ligger på en massagebänk. Mitt stora problem är att jag aldrig vänjer mig vid att någon tar vid mina ögon så jag rycker massor, blir färg överallt.


 25. Linnea skriver: 15 maj 2019 kl 13:23

  Oj, så dyrt! Jag gör det var 3 månad samt färgar och plockar brynen, betalar 695kr för det.
  En sak med lashlift är att man också kan välja böj. Vill man ha mer eller mindre. Jag har spikraka fransar men använder fransserum samt har nog lite mer böj än du valt. Ser ut som fakelashes och behöver aldrig ha mascara ens i början 🙂 så nöjd med denna behandling!


 26. Julia skriver: 15 maj 2019 kl 14:35

  Okej, svårt att läsa igenom alla kommentarer på min lite halvsvajiga mobil, men lösningen: Ena foten i golvet! Be att få sitta upp ibland kan också funka. Det är (för mig) PRICK samma feeling jag får när jag blundar och är liiiiite för full, som att man svävar okontrollerbart i rymden eller typ…. sommar med stängda ögon och inte vet vad som är upp eller ner.


 27. Ida S skriver: 15 maj 2019 kl 16:51

  Så glad för att lash lift börjar bli mer populärt än fransförlängning. Höll på att bli tokig ett tag när så många omkring mig var så kloka gällande många aspekter i sitt liv gällande miljö, mat, schysta kläder osv, men de tänkte inte alls efter gällande att använda hår från minkar för att göra fransarna. Samtidigt skulle ju samma person aldrig kunna tänka sig att bära minkpäls som jacka! Aja, jag har inte med andras val att göra, men det gjorde mig så fundersam. Dagens gnäll. Dina fransar blev jättefina!


 28. Elsa skriver: 15 maj 2019 kl 20:07

  Jag känner exakt samma när jag gör mina fransar!!! Får panne och vill bara öppna ögonen för att kunna fästa blicken. Man kan ju må illa av att bara falla och falla.

  Men typ det enda som hjälper för mig är att vara utvilad och inte vara på väg att somna för då är det fruktansvärt! Dessutom brukar jag typ nypa mig själv jättehårt för att fokusera på det och då brukar det sluta kännas som att jag faller


Dela på:
Laddar