Annons
Annons

små saker som förbättrar mitt liv.


 

Life hacks är väl ett tjugohundratiotalsbegrepp kan jag gissa mig till.

Såhär säger Wikipedia:
Life hack (or life hacking) refers to any trick, shortcut, skill, or novelty method that increases productivity and efficiency, in all walks of life. The term was primarily used by computer experts who suffer from information overload or those with a playful curiosity in the ways they can accelerate their workflow in ways other than programming.

Annons

Här kommer mina bästa life hacks just nu!

1

Läggdags-appen.
Denna funktion kom med den nya mobiluppdateringen och jag ÄLSKAR den. Man ställer in när man vill gå upp och hur många timmar man vill sova samt vilka dagar detta ska ske. Appen påminner en sedan en halvtimme innan det är dags att gå och lägga sig. Man kan dessutom välja mellan asmysiga melodier som väcker en stegrande. No more helt bananas alarm alltså. Underlättar min sömn på mycket bra sätt.

Skriva en att-göra-lista varje kväll innan jag går från jobbet
När man jobbar som sin egen chef och bestämmer över sina dagar kan det ju lätt bli så att man skjuter fram saker. En annan känsla som också kan uppstå har jag märkt är att det kan kännas som man inte uträttat någonting fast man gjort massor.
Jag löser detta genom att skriva en att-göra-lista för morgondagen i slutet av varje jobbdag. Sedan checkar jag av den nästföljande dag. Att skriva CHECK efter varje punkt är väldigt tillfredställande.
Ett mini life hack i själva life hacket är att även skriva in roliga saker, eller saker som man ändå skulle göra, typ ”äta lunch”, ”fika med kompis”, ”diska” etc. Allt för att checka av flera grejer!


Alltid ha ägg hemma.
Jag har alltiiiid ägg hemma. Inget kylskåp utan ägg. Ägg går nämligen under koka-soppa-på-en-spik-modellen, man kan alltid kasta ihop en måltid om man har det hemma. Så ha det nu bara. Om ni då äter ägg.

Köpa två tandkrämstuber varje gång.
Vuxet tips. Men så ofta i mitt liv som jag bara ”oj, är tandkrämen slut nu igen?”. Eller ansiktskrämen, eller hushållspappret, eller huvudvärktabletterna. Ni fattar kategorin. När jag går till Apoteket köper jag därför alltid dubbelt upp av allt. Då hamnar man aldrig i att klippa upp tandkrämen och dra ut det sista med borsten, utan man bara plockar fram en ny som om man vore en egen affär.

telefon
Döp telefonförsäljare i mobilen.
Ännu ett pangtips! Spara alla nummer under ”telefonförsäljare” i telefonboken där folk ringer och vill sälja på en något, vara med i en undersökning eller teckna nån försäkring. Så kan du bara klicka bort dom nästa gång dom ringer.

copenhagen shopping.
Duralexglas för klumpiga personer.
Är du en klumpig person? Jag med. Jag snubblar ibland bara genom att stå upp. Har haft sönder så mycket glas och tallrikar och grejer i mitt liv. Men no more! Eller i alla fall inte glas. Durelexglas går nämligen inte sönder när man tappar dom. Dessutom väldigt billiga och väldigt fina. Jag har köpt mina i Köpenhamn men dom finns lite överallt.

weather
Ha en plats med jättedåligt väder i väderappen.

Detta trix lärde min kompis mig, det är så smart. När man vaknar och kollar ut genom fönstret och allt är grått: det finns alltid någonstans där folk fryser lite mer.

Vilka är era bästa life hacks?

 

Translation. My best life hacks.

(0)
(0)
(0)
125 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar