Annons
Annons

spaghetti med pilgrimsmusslor och körsbärstomater.


 

Nu är det dags för ett pastarecept igen!
Denna gång med pilgrimsmusslor, dessa förträffliga musslor som mer är som en räk-fiskbulle i sin smak och konsistens. Jag köpte en stort paket på Picard för sextio kronor tror jag det var,och de har fått vara med i säkert tio portioner mat under hösten, dagens tips.
Hur som helst, mot pastan:

Annons

Du behöver för två personer
– Spaghetti
– En halv citron
 – En chili (beroende på hur starkt du gillar kan du ju chilla och ta en halv)
– Salladslök
– En vitlöksklyfta
– En halv ask körsbärstomater
– En rejäl näve små pilgrimsmusslor (de kanske heter något annat när de är sådär små? vet dock inte vad)
Parmesan

pasta
1. Börja med att hacka chilin, skära vitlöksklyften i smala smala bitar samt riva av skalet av en halv citron. Stek allt detta på låg värme med olivolja och saften av en citronklyfta i cirka 10 minuter.
2. Skålla körsbärstomaterna. Det gör man genom att koka dem i vatten tills man ser att skalet lossar (tar ungefär 1-2 minuter). Sedan häller man kallt vatten över dem i några sekunder och tar av skalet. Då blir de jättefina och ser ut som små citrusfrukter.

pasta

4. Koka upp pasta. Höj temperaturen på stekpanna till rätt så hög (nästan högsta) och stek pilgrimsmusslorna med chilin, vitlöken etc. 1 minut på varje sida ungefär.
5. Hacka salladslöken och riv drygt en halv dl parmesan. När det är någon minut eller två kvar av pastan, häll av den och kasta ner i stekpannan tillsammans med parmesanen och tomaterna. Rör om, salta peppra.

pasta

6. Servera med salladslök på toppen och lite mer parmesan + lite extra svartpeppar. Bjud någon du gillar på romantic evening.

.

Translation. A pasta recipe with scallops, cherry tomatoes, garlic, chili, lemon and scallion.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar