Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

tankar om olycklig kärlek, hemmaträning och beaujolais nouveau.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

november

Ytterligare en vardagsvecka i november där man skrotat runt hemma. Vad bra det gick med mitt nyårslöfte att flytta 2020 btw.
Hur som helst, vad har jag gjort hemma då?

november

Jag har flyttat runt växter. Ett enkelt sätt att möblera om. Nu står en stor grön historia i sovrumsfönstret istället för vid soffan i vardagsrummet.

Annons

november

I torsdag var det Beaujolais Nouveau premiär! Var tredje torsdag i november varje år är det premiär. Beaujolais Nouveau gör man av de första druvorna som skördas för året. Druvorna är bara några veckor gamla och vilket gör det till ett ungt vin som håller max ett halvår. Avnjut alltså direkt, smakar bubbligt och josigt. Skynda till butiken för dom tar slut på ett kick.

Annons

november

Köpte en sminkspegel så att jag kan fortsätta sminka mig i fönstret trots becksvart ute. Nu ser det ut som att jag har en magisk portal i vardagsrummet.
Väldigt bra ljus i spegeln för övrigt.
Den är från Lyko och finns här (reklamlänk via Apprl) .

november

Tränar hemifrån nu när man inte kan gå på gym. Kör olika pass på youtube. Just nu mest Sandra Friberg och MadFit. Alltså om nån skulle se mig ramla omkring i mitt vardagsrum till diverse pass… vet inte om jag skulle kunna se dom i ögonen igen? Har verkligen noll koordination.

november

Topp och leggings i svartaste svart är från Filippa K.
Topp. (reklamlänk via Apprl)
Leggings. (reklamlänk via Apprl)

november

Annons

En dagens outfit i blixtljus. Kanske borde fota lite mer i blixt, det känns som nåt som skulle kunna muntra upp mina fotorutiner.
Hallå fotografen, vad är bästa inställningar i blixtljus om man fotar manuellt? Vill ha hårt och skarpt utan skuggor, inget sudd.

november

Och om ni gillar min urringning så vill jag säga men taaack och tipsa er om denna bh.

november

Fast mest har min tid bestått av att skriva tv-serie.
Där går min huvudkaraktär runt med sitt krossade hjärta och försöker komma på saker som ska göra att det gör mindre ont.

Jag funderade på om det riktigt finns nån film eller serie om att komma över nån? Man vältrar sig så mycket i musik, böcker och text när man blivit lämnad. Men har man någonsin tytt sig till ett drama när det handlar om att känna sig mindre ensam i ett avslut? Alltså där fokuset är attt gå vidare och inte att de ska hitta tillbaka till varandra eller att huvudkaraktären ska bli kär i nån annan. Jag vet inte, men om så inte är fallet vore det väldigt fint om den här tv-serien kunde fylla den luckan. Det är i alla fall ett mål jag skriver mot ❤️

55 kommentarer till “tankar om olycklig kärlek, hemmaträning och beaujolais nouveau.”

 1. Sofia skriver: 21 november 2020 kl 07:49

  Haha jag känner igen mig i det där med hemmaträning, det är ofta jag är tacksam över att jag bor så högt upp!

  Det kanske var mer av en retorisk fråga, men i min barndomsfavorit Eva & Adam: Fyra födelsedagar och ett fiasko är hela storyn kring att de gör slut och försöker att lära sig att leva med det om jag inte minns fel? De är ju visserligen barn, så det blir kanske på ett helt annat plan än din serie 🙂

  Hoppas du får en fin helg!


  1. Emelie skriver: 22 november 2020 kl 15:28

   Å andra sidan så blir Adam tillsammans med Annikas bonussyrra Petra kort efter de gjort slut och Eva och Adam blir ihop igen på slutet 🙂


 2. Sofia skriver: 21 november 2020 kl 09:12

  Gjorde en kortfilm som kanske kan vara en tröst för personer som har obesvarad kärlek. Ni får gärna komma med feedback 😉

  https://vimeo.com/309639257

  Så kul att du ska göra en riktig och hel serie, ser fram emot den. Ett ämne jag älskar.

  Och jag kör också till MadFit några gånger i veckan, kan tipsa om Kukuwa fitness på youtube om man gillar träning som är lite dans, så bra musik med.


 3. Elin skriver: 21 november 2020 kl 09:45

  Haha såna där pass känner man sig alltid som en idiot på. En gång tog jag med min stackars man på ett Friskis och svettis-pass. Och insåg att han har ju INGEN koordination alls! Det var plågsamt. Men när jag frågade honom efteråt om det hade varit svårt var han helt oförstående, han hade ju inte haft några problem att hänga med? Vet inte om det var förnekelse eller dålig självinsikt.


 4. Elin skriver: 21 november 2020 kl 09:50

  Jag kollar alltid alla säsongerna av Vänner när kärleken tagit slut (förutom avsnitten när Ross & Rachel tar en paus och dagarna efteråt + ett avsnitt som jag tycker är tråkigt hehe). Det är min största trygghet och får mig på andra tankar!


 5. Jonna skriver: 21 november 2020 kl 10:13

  Someone great på Netflix handlar om ett break-up. Den fokuserar dock mer på hennes vänskapsrelationer i och med brytet. Är också en feel good-film, vilket kan vara trevligt när man går igenom ett break tänker jag.


 6. Ia skriver: 21 november 2020 kl 10:41

  Vet nån vad för växt den gröna historian i sovrumsfönstret är? 🙂


  1. Julia skriver: 21 november 2020 kl 13:36

   Tror att det är ett banianträd, eller
   Ficus benghalensis audrey som det också heter!


 7. Sara skriver: 21 november 2020 kl 10:46

  Girls är ju lite så i slutet. Skam också väl?


 8. Alex skriver: 21 november 2020 kl 10:52

  ”Someone great” på Netflix handlar om att försöka hantera ett uppbrott och hur vännerna runtomkring sluter upp för att stötta personen! Den har en episk dansscen från en förfest där man automatiskt börjar älska Lizzos sång ”Truth hurts”. Tips!


 9. My skriver: 21 november 2020 kl 10:56

  Someone great på Netfix handlar om ett break up! Och utspelar sig i New York :’)


 10. Cykelkatten - cykel, liv och kärlek skriver: 21 november 2020 kl 11:03

  Respekt för alla som pallar hemmaträning öht, jag har aldrig klarat av det. Heja


  1. Åsa skriver: 23 november 2020 kl 14:29

   Inte jag heller. Förrän för tre veckor sen när klätterhallen stängde igen och jag hittade youtubepass som hette ”for climbers” med riktad träning mot den sport jag håller på med (på hobbynivå). Kanske finns det för dig åxå, om du i vanliga fall utövar någon sport som du inte kan hålla på med för tillfället?


 11. Hanna skriver: 21 november 2020 kl 11:13

  När jag var typ 20 dvs ca 2000 var det i alla fall Vattenmelonen av Marian Keyes lol.


 12. Anna skriver: 21 november 2020 kl 11:26

  500 days of summer!


 13. Li skriver: 21 november 2020 kl 11:52

  500 days of summer, lite iallafall 🙂

  Älskar blixtbilder! Ett tips är att släcka alla andra lampor så att blixtljuset blir mer ”rent” och inte blandas med varmt glödlampsljus. Kram!


 14. Cecilia skriver: 21 november 2020 kl 11:53

  Har funderat på samma träningsset! Hur är storlekarna, tycker du? 🙂


 15. Kristina skriver: 21 november 2020 kl 12:00

  Hej hej! Vad är det för kjol du har på blixt-bilderna? Den ser så perfekt klockad ut! <3


  1. Sandra Beijer skriver: 21 november 2020 kl 12:54
 16. anna skriver: 21 november 2020 kl 12:10

  Sätt en liten pappersbit framför blixten på kameran så slipper du skuggorna (bild för bättre förklarning https://content.instructables.com/ORIG/FUA/K16V/F1OABPKX/FUAK16VF1OABPKX.jpg?auto=webp)


 17. Lisa skriver: 21 november 2020 kl 12:15

  Är frågan är i sista stycket seriös? Nej? Haha så svårt att förstå www-ironi…. för det måste ju ändå va ett av de vanligaste temana i tv-serie och film?!


  1. Sandra Beijer skriver: 21 november 2020 kl 12:56

   haha nej inte ironi!
   kärlek är ju ett av de vanligaste teman. Ska de få varandra eller inte?
   Men just det här med att gå ensam ur någonting. Att komma över någon. Utan att de ska hitta tillbaka i slutet. Bara processen att må bättre. Det är ovanligare. Bara reflekterat över det eftersom jag använder mig gärna av inspiration när jag skriver. Menar inte att det inte finns, bara att jag haft svårt att hitta det.
   kram


 18. Helena Nilsen skriver: 21 november 2020 kl 12:31

  Marriage story är en fin film om att gå ifrån varann ⭐️


  1. Amanda skriver: 21 november 2020 kl 13:44

   Så tung film 🙁 speciellt scenen när de bråkar så där okontrollerat, man riktigt känner hur mycket de hatar och älskar varandra samtidigt (det var så jag relaterade till scenen i iallafall). Grät till den </3


 19. Emma skriver: 21 november 2020 kl 12:37

  Tog du din vanliga storlek i bh-n eller en storlek större som det står att zalando rekommenderar? Måste köpa på studs


 20. Sofia skriver: 21 november 2020 kl 12:45

  Sex and the city! Man ser alldeles för många avsnitt, strökollar tills dagen försvinner och inte livsomvälvande på ngt sätt men det hjälper att vältra sig i deras misslyckande kärlekshistorier gång på gång. + de töntiga klyschiga lärdomarna och Carries cigaretter.


 21. Heter Mathilda i mellannamn faktiskt skriver: 21 november 2020 kl 12:55

  Jag måste bara lägga in en kommentar här, för första gången: Fina, fina FINA du!! Jag går igenom mitt första ”riktiga” hjärtekross och jag har läst dina texter otaliga gånger. Jag läste också ”Allt som blir kvar” och jag tror att mitt hjärta gick sönder lite extra när jag läste den, men i syfte att det skulle bli lättare att laga sen. Den gav mig medkänsla, igenkännande, skrik-gråtattacker, men också ett lugn. Jag kände mig inte så ensam längre, för Mathilda kände ju samma sak som jag. Jag förstod också hur jag vill och inte vill göra när jag bryter ihop så som man gör. Den var skitjobbig faktiskt, men den fick mig faktiskt att stundtals känna hopp och må lite bra. Nu är jag över den mest intensiva smärt-delen av mitt hjärtekross (tror jag) och jag kanske inte behöva läsa boken eller dina texter lika ofta som i början, men de finns där som plåster, Ipren och perspektiv-givare. Tack tack tack Sandra, för att du vågar dela med dig av smärta och kreativitet. Det är något jag beundrar hos dig.


  1. Sandra Beijer skriver: 21 november 2020 kl 12:57

   ❤️! Heja dig som klarade dig igenom den allra pissigaste fasen, så bra <33333


 22. Helena skriver: 21 november 2020 kl 13:09

  Hej! Eternal sunshine of a spotless mind tittade jag på cirka tre gånger per dag i en vecka efter att det tog slut mellan mig och ett ex för typ 12 år sedan. Kram!


  1. Sandra Beijer skriver: 21 november 2020 kl 13:12

   jaaa så bra tips! älskar den


   1. Christina M skriver: 28 januari 2021 kl 18:47

    ”Vi ”(Us) på svtplay. Om medelålders människor.


 23. vilsen 30-plussare skriver: 21 november 2020 kl 13:12

  går igenom ett uppbrott efter sju år tillsammans. piss är det. men dina texter stöttar mig så mycket sandra <3


 24. synnøve skriver: 21 november 2020 kl 13:15

  ethernal sunshine in a spotless mind 😀


 25. synnøve mo skriver: 21 november 2020 kl 13:16

  the wedding singer


 26. Natalie skriver: 21 november 2020 kl 13:26

  How to be single!!!! Min absoluta favoritfilm. Den handlar om de där mellanrummen när man är singel och att vilja vara med sig själv


 27. Rebecca skriver: 21 november 2020 kl 13:31

  Så fin outfit!


 28. A skriver: 21 november 2020 kl 13:40

  Jag älskar filmen how to be single bara för att fokuset i slutändan är lite annorlunda än många andra filmer. Den hjälpte i alla fall mig!


 29. Ellen skriver: 21 november 2020 kl 14:08

  Jag har tränat regelbundet i minst 10 år på gym och pass och borde alltså ha relativ rutin för att lösa det hemma. Men jag får panik på mig själv!! Känner mig som min mamma i början på 90-talet när hon tryckte in en VHS i videon och låg o sprattlade. Jag skäms liksom inför mig själv. Hoppas det är en vane sak, för jag trälar på ändå.


 30. Jejje skriver: 21 november 2020 kl 14:15

  Vad spännande. Letar efter liknande. Försöker hitta en julfilm som inte slutar med att man är misslyckad om en inte har familj, vänner eller en kärlek på Jul (andra högtider) som handlar om starka personer som klarar sig själv. Något för de som inte har någon. Känns som det alltid slutar med en stor middag eller tillställning eller kyss på slutet följt av, ”familj vänner kärlek är det viktigaste som finns”, det innebär ju att någon som inte har det blir oviktig och utan mening. Känns inte okej. Jag vill ha något stärkande för de ensamma.


 31. Elvira skriver: 21 november 2020 kl 14:43

  Haha kom på en rolig liten utmaning/sak du kan göra nu när en är hemma så mycket.

  Jag har möblerat om ca 5 gånger hemma under dessa månader alltså flytta runt så mycket byt sovrum osv.

  Så en rolig idé jag kom på att du skulle kunna prova de, fast endast byta plats på soffa & säng.

  Får en känsla av att det skulle kännas som en
  New York lägenhet (?), med alla tavlor över sängen och med soffa plus garderober blir som en walk in closet?

  🙃


 32. Hanna skriver: 21 november 2020 kl 14:53

  Serien ”normala människor” handlar väl ganska mycket om ett break-up? Tyckte den var väldigt fin!


 33. Sandra skriver: 21 november 2020 kl 15:44

  P.S. I love you är en fin film om just det, hennes man dör och hon ska försöka komma över det. Får dessutom hjälp utav sin döda man. Gullig


 34. Pam skriver: 21 november 2020 kl 15:51

  Sandra kan du inte göra en topplista på alla dina favoritjullåtar? Typ favorit på svenska, favorit av gamla låtar med kör (typ psalmer), favorit av engelsk jullåt tolkad av svensk artist, favoriter av lugna jullåtar, peppiga jullåtar, utländsk (luddigt, men inte svensk eller engelsk), någon som du ogillat men nu gillar, den du gillar minst och så vidare?


 35. Frida skriver: 21 november 2020 kl 16:00

  Jag har precis blivit lämnad utan förvarning. Är i den där fasen där man inte kan äta eller andas och helst ligger på en trafikerad gata och ringer sitt ex och säger att man kommer dö. Jag och mina kompisar pratar alltid om faser i ett uppbrott efter dina krönikor. Hoppas att jag är i den där fasen på nyår där man ringer honom en sista gång och sen bestämmer sig för att det är nog. Läser dina texter och det får mig att känna mig mindre ensam. Detta är andra uppbrotten dina texter hjälpt mig med!! Tack för att du är alla vår breakupguru Sandra, lol

  Angående serier så kanske Normal people, men de dejtar så flyktigt under hela serien så känns inte så relaterbart för mig iaf efter ett långt förhållande.


 36. Sofie skriver: 21 november 2020 kl 16:21

  Handlar om ett ofrivilligt och oåterkalleligt break-up genom död men jag tycker After life var hjärtskärande bra.


 37. Alba skriver: 21 november 2020 kl 18:35

  High Fidelity är ju kanske the breakup movie of all breakup movies. Där ser ju John Cusaks karaktär tillbaka på sina relationer och dissekerar sina top five breakups <3


 38. Jenny skriver: 21 november 2020 kl 19:42

  ”The broken hearts gallery” film


 39. Filippa skriver: 21 november 2020 kl 20:58

  500 days of summer 😊


 40. Milena skriver: 21 november 2020 kl 21:31

  Girls ändå tänker jag?


 41. Elli skriver: 21 november 2020 kl 23:52

  Annie Hall! (om inte ni ungdomar har bestämt att woody allen är cancelled hehh)


 42. Eva skriver: 22 november 2020 kl 09:57

  Someone great 500 days of summer Annie hall high fidelity.


 43. Erica skriver: 22 november 2020 kl 10:16

  Vad fin tanke! Den funktionen har ju dina texter alltid haft för många, och mig, att de har hjälpt en ta sig genom break-ups.

  Tänker spontant på Eternal Sundborn of a spotted mind där han försöker glömma sitt Ex, men på ett väldigt speciellt sätt ju..


 44. Han skriver: 22 november 2020 kl 13:54

  Vill tipsa om en ASBRA film om att komma över någon. En film från Peru, som heter Soltera Codiciada. Mycket annorlunda chickflic som inte har alla klicheer som en chickflic normalt sett har 🙂


 45. ED skriver: 23 november 2020 kl 21:38

  Ingen film eller serie direkt men jag rekommenderar Bluets (Blått i svensk översättning) av Maggie Nelson, en diktsamling som hjälpte mig igenom den värsta perioden av hjärtekross ever förra året. Den handlar mycket om att försöka komma över någon och att gå helhjärtat in i ett kreativt projekt som hjälp. Det där värsta heartbreaket resulterade tillslut i att jag producerade mitt första debutalbum förresten, så herregud vad den perioden var viktig för mig!


 46. Jenny skriver: 24 november 2020 kl 18:17

  Begin again tycker jag är mycket härlig. Brukar alltid visa den för den kompis som nyligen varit med om ett uppbrott.


Dela på:
Laddar