Kom ni ihåg när jag hängde i Tokyo i sex veckor 2016 och hade ett mission: äta minst en ramen om dagen. Ja, det gick ju inte. En ramensoppa är otroligt fet och kaloririk, min mage pajjade in mot andra veckan. Så fick dra ner till en ramen var tredje dag istället. En och annan udon-rätt slank ner också! En dag i Shinjuku hade jag lokaliserat mig fram till ett udonställe som skulle vara bra. Där beställde jag en udon med vitlök, fläsk, parmesan. När den serverades insåg jag - PANG - det är ju som en carbonara nästan? Idag ska vi återskapa denna rätt! Du behöver för två personer: Udonnudlar (finns i asiatiska livs) Ett halvt paket bacon En dl riven parmesan En vitlöksklyfta Två ägg En näve persilja 1 salladslök Men vadå man har inte vitlök i carbonara, kanske någon exempelvis vill kommentera. Jamen det vet väl jag! Vi ska inte göra en klassisk carbonara, vi ska leka udonrestaurang i Shinjuku. Är du på jakt efter en äkta carbo finns ett recept från förra våren här. Skiva bacon och stek krispigt i stekpanna. Sänk sedan värmen och strössla ner hackad vitlök som bryns i baconfettet. Blanda en dl parmesan med två äggulor. Hacka persiljan. Koka udonnudlar. Två min max! Vänd sedan ner nudlarna i stekpannan tillsammans med nån halv dl. av pastavattnet, svartpeppar, persilja samt ägg- och ostblandningen. Blanda som tusan. Toppa med mer parmesan, svartpeppar och persilja. Hade också adderat salladslök om jag haft hemma, men det glömde jag! Hade varit en fin prick över i:et. Ni får göra det. Ät med pinnar. Oishii!!