I fredags vaknade jag och Matilda av att det spöregnade, så vi tog det lugnt på morgonen. Matilda löste korsord. Vi sminkade oss. Och sedan gick vi till dörren bredvid vårt hus där det låg en frisör. Vi hade nämligen bokat wash&dry! Mmmm lyxigaste semestergrejen att någon tvättar ens hår och gör en fin. En timme senare var jag fredagsredo. Med paraplyerna i högsta hugg begav vi oss mot Shibuya för att tillbringa dagen där. Först rullbandssushi till lunch på Daidokoya. Vi plockade allt vi var sugna på. Och sedan kollade vi i butiker. De flesta affärer i Shibuya har flera våningar, så det passade perfekt för regnet. På en sminkavdelning hittade vi lera man sätter på sin näsa innan man sminkar sig för att forma om den. :O Det köpte vi såklart. Nä skoja. Tog välbehövd cavapaus på en indiebar. Om ni undrar vad jag hade i påsen så hittade jag heatteach-strumpbyxor på Uniqlo! Vilken win. Vid fem var vi klara för dagen och tog oss hem till Harajuku. Men bara en timme senare var det dags att göra fredagkväll. Vi hoppade på tunnelbanan. I Tokyo är hålla-i-sig-grejerna-jag-inte-kommer-på-rätta-ordet-för-just-nu på tunnelbanan i perfekt höjd. En trevlig bonus. Vi steg av i Nakameguro. Min favoritstadsdel i Tokyo. Stadsdelen sträcker sig längs med en lång flod och det är så fint och gulligt. Sluuuuuta <3 Vi började med en fördrink på en av de många barerna längs med floden. Jag tog ett glas vitt och Matilda tog en liten öl och en rysk vodka on the rocks vilket jag tyckte var en mkt het beställning. Vi åtta hade vi bokat bord på ett shabu shabu-ställe jag fått rekommenderat av en bloggläsare. TACK vi älskade det! Shabushabu Lettuce hette det. Shabu shabu är en hot pot där man väljer vilken buljong man vill ha och sedan får man kött och grönsaker att lägga i och som får koka någon minut eller tre och sedan äter man det med goda såser, tillbehör och ibland ett vispat rått ägg. MMMMMMM Det var beaujolais nouveau-premiär förra veckan så vi drack en flaska av det till. Beaujolais nouveau är ett färskt vin som man dricker direkt några veckor efter att druvorna skördats, och en flaska håller bara något halvår. Det smakar krispigt och lite kolsyrat. Denna middag gav vi 10 av 10 poäng. Åkte hem mätta och belåtna vid 22. På vägen hem stod en ensam avokado i gränderna. Undrar var dens avokadokompisar tagit vägen.