Näst sista dagen i Kyoto var förra lördagen. Vi vaknade ihop i vårt mysiga sovrum. Sol i februari, man tackar. Inte för att det är nån bristvara någon annanstans än i Norden, men ändå. Vi skulle som vanligt ut på äventyr och tog bussen i vanlig ordning. Här satt vi hand i hand och tittade på olika kul grejer vi åkte förbi på gatan. "Vi tar en selfie Didriksson!"Hade blandat några droppar av Caia Summer Drops i min nattkräm, därför vaknade jag upp och såg fräsch ut ☺️ Vår utflykt för dagen var Higashiyama-distriktet som är känt för sina traditionella gränder med små butiker, tehus och restauranger. De mest kända gatorna är Ninenzaka och Sannenzaka, så dom ska ni google mappa om ni kommer hit. Området har massor av backar som man går upp- och nerför, vilket var min insäljningsmetod till Didrik. "Vi ska springa i backar!" Överallt såldes mitarashi dango som är en typiskt Kyoto-grej. Det är grillade riskulor på spett, överdragna med en söt och salt soja-glasyr. Köpte aldrig detta, fast det var min tanke redan när vi åkte till Kyoto. Typiskt. Tror dom är jättegoda. Gullig glass-skylt. Många japaner hade klätt upp sig lördagsfint i traditionella kimonos eller yukata och gick omkring och tog foton i omgivningarna. Det var mellis-tid för Didrik och vi gick hit. Vi köpte knaprig potatis på spett och äppeljuice (som man fick i mycket gullig nalle-flaska med sugrör). Björn tog kaffe och jag tog matchalatte. Sen fikade vi en timme och lekte med småbilar. Sen vare lunchtajm. Vi testade fyra olika restauranger innan vi fick napp, för att inget ställe tog emot barn. Var så hungrig och sammanbiten mot slutet haha. Till sist blev det rullbandssushi som alltid är ett säkert kort. Kul varje gång. På rullbandssushi finns det alltid kranar med hett vatten vid varje plats så man kan dricka hur mycket grönt te man vill.Köpte med mig hem så mycket grönt puffat ris-te (genmaicha) från Japan! En bra grej med sushi i Japan är att de har många kul vegetariska alternativ. Dessa med sotad majs var så goda. Eller dessa aubergine i samma konsistens som vingummi.I bild även Didrik som tyckte att apelsinjuicen var jättesur ☺️ Efter lunchen var vi nära matmarknaden Nishki Market och gallerian Shinkyogoku Shopping Arcades och tillbringade våra sista timmar av eftermiddagen där. Varför går man alltid på dom här?? Vi ville bara ha en liten krabba hur svårt ska det va Köpte en mössa på Beams som är en affär som påminner om Grandpa i Stockholm och Göteborg. Alla fick välja ett klistermärke i klistermärkesaffären. Andaktsfullt gick Didrik runt i affären och valde noga noga. Han tog till slut en elefant 💗 När vi väntade på bussen hem gick jag in i Family Mart och köpte färdkost. Typ det godaste jag åt på hela resan Seg mochi med vispad grädde, sockerkaka och jordgubbar inuti. Vi gav den alla fem av fem. På kvällen packade vi och beställde hem udonsoppa. Sen delade jag och Björn på den här när Didrik sov. Trekantsmacka från 7-Eleven med jordgubbar, söt grädde och vaniljkräm. Den var också god, men trekantsmackor kommer nog aldrig vara något jag självmant väljer, hur mycket vispad grädde man än fyller det med.