Den fjärde dagen i Tokyo! Jag tog inte så många bilder denna dag, men ett par stycken kan jag bjuda på. På förmiddagen jobbade jag hemifrån. Redigerade ett samarbete, gick igenom mailen, skrev blogginlägg. Sen var det dags att möta upp gänget igen. Jag tog tunnelbanan till Nippori Station. Nippori är ett område i norra Tokyo och ett av få platser som inte blev bombat under andra världskriget. Det gör att det finns ovanligt många äldre byggnader kvar, inklusive traditionella trähus, tempel och smala gränder. Vi åt lunch på Kamachiku som sägs vara den vackraste udonrestaurangen i Tokyo. Den ligger i ett stort hus från sent artonhundratal och serverar "kama-age udon". En speciell udonrätt där nudlarna doppas i en buljong med tillbehör. Det var så gott! Kanske resans hittills godaste. Men det är svårt att säga, allt har varit gott. Väldigt billigt i Japan dessutom, kronan är stark här (typ enda stället i världen just nu...?). Denna rätt kostade 90 kronor. Didrik tyckte det var mysigt att alla satt på golvet. Bra selfieljus på toan. Har haft fuldagar alla dagar so far. Ni vet känslan. Jag tror det är för att man levt i skymning i många veckor i Sverige. Och så bara BONK blir man träffad av ljuset och tänker jaha det var visst såhär jag såg ut, genomskinligt blå. På eftermiddagen gick vi till Ueno Parken och åt matcha-donuts men jag glömde fota för det var så mycket med Didriksson. Sen åkte vi hem och byggde med lera. Vid arton gick vi ut för att äta på restaurang. Vi testade först denna izakaya, men dom tog inte emot barn. En del restauranger vill inte ha dom, helt enkelt. Kan ärligt talat uppskatta att dom säger det, än att dom blir sura när man är där. Som relativt nyligen barnfri kan jag även uppskatta barnfria restauranger. Även barer får barn inte vara på, eftersom man får röka på barer här. Mmm... ta en cigarett på en liten bar i Tokyo ☺️ Nästa gång ❤️ Vi drog till gyozastället där vi åt första dagen istället. Beställde gyozas och kimchi och gjorde lergubbar av skedar och servetter. Ett snabbstopp in i mataffären för tisdagsgodis. C'est tout!