Du vet inte vad du ska äta ikväll? Nänä okej. Men det löser vi. Recept på två pastor jag åt i veckan - en gräddigare med svamp och en med syra (ej knarket) och räkor - kommer här. Beroende på vilken slags person du är. En gräddigare eller en syrligare personlighet alltså. Eller såklart inte, mer vad du är sugen på. Själv tänker jag ju då att högerhänta gillar gräddiga grejer och vänsterhänta gillar citronigare saker, men förra gången jag skrev det höll ni absolut inte med så ska kanske släppa det. Vad roligt för övrigt om Wordpress hade poll-format och ett quiz-format så jag kunde göra polls & quiz till er här! Fredags-quizet hade det blivit då. Vilken pastarätt speglar din personlighet, vilken slags Milla är du, det här är låten du ska dansa till ikväll, så vet du om dina vänner var skurkar i ett tidigare liv. Etc. Men man kan inte ens byta färger på bokstäverna i det wordpress jag jobbar i nu så vi får förhålla oss till recept istället: Pasta med karljohanssvamp. DU BEHÖVER. Svamp Spaghetti Gul lök Vitlök Rosmarin Chili Creme fraiche (jag använde plantis veganska, den funka fint) Kantarellfond Parmesan GÖR SÅ HÄR. Jag använde torkad svamp till detta recept. Blötlägg svampen i hett vatten i cirka 20 min. Ta ur svampen och spara vattnet! Koka pastan i det + salt. Mmmm. Stek svampen i smör och olivolja i en stekpanna tillsammans med finhackad gullök, vitlök, rosmarin och chili. Addera creme fraiche + svampfond (om du har hemma annars skippa fonden) när allt fått färg och fräser bra. Låt puttra ihop. Blanda i pastan tillsammans med en halv dl pastavatten och rör om. Servera med hyvlad parmesan. Räkpasta med syrliga fjärilar Förlåt men var tvungen att skriva så! Ser ju ut så! DU BEHÖVER: Räkor Bucatini (eller annan pasta) Körsbärstomater Schalottenlök Vitlök Citron Basilika (eller ännu bättre persilja, men hade ej hemma) Oxalis GÖR SÅ HÄR: Koka pasta i rikligt saltat vatten och skala räkorna. När pastan kokar, bryn halverade körsbärstomater, schalottenlök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Addera en rejäl skvätt citron, kanske lite vitt vin om du har hemma. Vänd ner pastan tillsammans med några matskedar pastavatten, räkorna och basilika (eller persilja). Servera med lite parmesan och oxalis på toppen. Oxalis är en slags harsyra och finns i blomaffärer. Passar så bra i räkpasta!