Annons
Annons

upptäckspromenad i stadstropiken.


 

sunday.

I söndags mötte jag upp det här gänget för upptäckarpromenad runt Slussen. Jag behövde göra lite location-research till boken jag skriver (okej det låter ju sinnesjukt pretentiöst men så var det iaf) och Devi och Gustav var mina bundsförvanter för dagen.

Annons

sunday.

Fast först fick de presenter från New York.

sunday.

Ett mycket litet Empire State Building och en mycket liten frihetsgudinna.

sunday.

Vi tog oss ner mot Stadsgårdstunneln. Vänd om! stod det på skyltarna vilket innebar rätt tema för vår promenad. Men don’t do this at home kids.

sunday.

Jag och Devi tog oss över tågspåret men Gustav stannade kvar på den trygga sidan.

sunday.

Fast ni behöver inte vara oroliga pga jag är väldigt räddharig och utmanar inte ödet särskilt mycket : ) Vi spanade in i tunneln nere vid Fotografiska och lyssnade efter tåg.

sunday.

Sedan gick vi genom Atomgaraget som är ett stort tunnelkomplex vid Katarinavägen. Blir det atombombskrig kan vi överleva genom att gömma oss här. Himla spännande alltihop, läs mer här om ni vill.

sunday.

Tog ett bandfoto.

sunday.

Vi kom ut nära Medborgarplatsen och tog trapporna upp förbi Moskén och husen däromkring.

sunday.

Till Mosebacke Torg. Där hittar man en ventil mitt på torget och varför då kan man undra? Jo för där finns en hemlig ingång ner till ett skyddsrum. Om man gräver upp gräsmattan kommer man hitta en stor dörr ner under marken.Väldigt Lost alltihop.

sunday.

Sedan gick vi upp mot Vattentornet. Stannade för läskpaus här.

sunday.

Efter det tog vi oss upp mot Centralbron där Devi som kan typ allt om allt berättade om hur det såg ut där innan det byggdes och förtäljde skrämmande anekdoter. Sedan fick utflykten vara nog för dagen pga trötta i fötterna och hungriga. Vi gick till Kaffe på St Paulsgatan och åt kantarelltoast och drack te.

.
Translation. Last Sunday I took a trip around Södermalm with Devi and Gustav and walked in tunnels, over bridges and train tracks.

(0)
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar